Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

God hverdagsmad i ovn

God hverdagsmad i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Mai-Britt Denning

Indsendt :


God hverdagsmad i ovn, billede 4 God hverdagsmad i ovn, billede 1 God hverdagsmad i ovn, billede 2 God hverdagsmad i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Som til ½ kg frikadellefars
500 g.flæskefars
1 stort revet løg
1 alm. kop oksebouillon
 hvedemel efter behov
 salt
 peber
2 æggeblommer
 
500 g.kartofler
500 g.gulerødder
1 pk.bacon i skiver
 Salt
 peber
 revet muskatnød
 Evt.1 bdt.persille
 


Opskrift:
Indstil ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

Røres med håndmikser. Rør farsen med det groft revne løg, tilsæt æggeblommerne og rør godt sammen ca. 2 min. tilsæt derefter bouillonen. Så tilsættes mel til farsen er fast men stadig smidig (ikke for tør) sidst men ikke mindst røres salt og peber i.

Skræl kartofler og gulerødder. Kartofler skæres i tern, gulerødder i skiver. Fordeles lagvis i ildfast fad. Drys salt, peber og revet muskatnød mellem lagene. Fordel frikadellefarsen, så grøntsagerne er dækkede.

Dæk farsen med baconskiver. Sæt fadet i ovnen i ca. 45 min. eller til grøntsagerne føles møre, når du prikker i dem med en kødnål.
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (70 stemmer)

Opskriften er vist 104782 gange,
og udskrevet 4986 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mai-Britt Denning  -  2011-08-05 22:40:58
Har ikke været her inde på siden længe, men kan se, at der nu er billede på min opskrift. Skægt! Gu´ ved hvordan...?

Kat  -  2007-10-30 16:32:49
Det er en ok. ret.. men ville vælge at koge grøntsagerne lidt først, for ellers får farsen alt for meget

Mia  -  2007-06-05 08:23:13
Lige noget for en der er på SU, så er pengene små.

mae  -  2007-03-22 12:00:22
det er en rigtig fin ret, som er både nem og billig.

Ruth  -  2007-03-05 01:21:00
White cabbage betyder vidst hvidkål....

Inge  -  2007-03-04 23:49:20
I have to try that - it sound healthy and cheap and very tasty, wonder what would happen if you put a little white cabbage in ...??

Catstail9nh  -  0000-00-00 00:00:00
lyder godt/ prøv brødkrummer istedet for mel

Egon  -  0000-00-00 00:00:00
Velsmagende - men prøv med lidt flere kartofler

Erik  -  0000-00-00 00:00:00
Til Tanja Der står at farsen fordeles så grønsagerne er dækkede, så jeg mener farsen skal ovenpå

  -  0000-00-00 00:00:00
Nå ja , tænkte jeg ikke over .

Sys  -  0000-00-00 00:00:00
Kjære Tanja, tænk "lagkage" når du læser en sådan formulering i en madopskrift

Tanja  -  0000-00-00 00:00:00
Er det kun kartofler og gulerødder lagvis og så farsen til sidst. Eller skal farsen også tilføres lagvis?

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
grøntsagerne kan suppleres/erstattes med persillerod, kålrabi, rødbeder, selleri osv.

supermor  -  0000-00-00 00:00:00
nästen som forloren hare men meget bedre