Skovdue med bønner og gratineret blomkål

Skovdue med bønner og gratineret blomkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Skovdue - Skovduer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Salt
 Peber
6 dl.mørk kalvefond
1 skalotteløg
10 cherrytomater
1 Blomkål
400 g.hestebønner
200 g.grønne Bønner
1 Gulerod
1 Løg
1 fedHvidløg
2 fedHvidløg
50 g.Smør
20 g.Smør
200 g.reven Emmentaler
4 skovduer
50 g.Knoldselleri
1 kvistRosmarin
1 kvistTimian
2 dl.Rødvin
0.5 dl.Rødvinseddike
 
Opskrift:
Duerne:
Duerne krydres med salt og peber og trækker derefter i en lille halv time. Brun dem i gryden med lidt smør eller olie. Når de er gyldne på alle sider, sættes de i et ildfast fad og kommes i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter. Tag dem ud, og lad dem trække i 10 minutter. Skær lår og bryster af skroget.

Saucen:
Hak skrogene i mindre bidder, og kom det hele i gryden fra før. Lad det simre ved svag varme i 5-6 minutter. Vask og hak alle grønsagerne, og kom dem i gryden. Tilsæt også timian, og rist videre i nogle minutter.

Hæld rødvin og rødvinseddike på, og lad det indkoge til det næsten er helt fordampet. Kom fonden i, læg låg på, og lad det hele småkoge i 10 minutter.

Si herefter væden fra gryden over i en mindre gryde, og kassér skrogene. Lad væden indkoge til halv mængde. Pisk smørret i, og hold saucen varm til servering.

Bønnerne:
Flæk alle bønnerne på langs, og kom dem i en lille gryde med smørret og 1 dl vand. Bring det i kog med låg på. Lad det koge i 5 minutter, fjern låget og si den resterende væde fra.

Hak chalotteløget, og hvidløgsfeddene meget fint, og tilsæt dem. Krydr med salt og peber, og så er bønnerne klar til servering.

Den gratinerede blomkål:
Skær blomkålen ud i mellemstore buketter. Kom dem i vand med masser af salt. Lad dem koge i 2-3 minutter, si blomkålsbuketterne fra, og køl dem hurtigt ned - ellers mister de vitaminer. Flæk tomaterne, og kom dem i et ildfast fad med olivenolie, rosmarin, salt, lidt sukker og peber over. Stil det ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Tilsæt herefter kålen, og riv emmentaleren over. Sæt fadet i ovnen og gratinér i nogle minutter.

Serveringen:
Lun lår og bryster i ovnen i 2-3 minutter, og læg dem herefter i et fad eller på en tallerken. Læg bønnerne ved, og hæld lidt af saucen over. Tag fadet med blomkål og tomater ud af ovnen, læg dem ved siden af.

karakterer:
Opskriften er vist 10453 gange,
og udskrevet 227 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-06-22 12:09:33
Til Maria. de skal i sovsen er en del af Vask og hak alle grønsagerne

  -   2021-06-22 09:02:34
Hvor blev knoldsellerien af i opskriften?