Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hvid Gløgg

Hvid Gløgg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Varme DrikkeRet : Varme Drikke - Gløgg

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Hvidvin

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ole V. Kofoed

Indsendt :


Hvid Gløgg, billede 4 Hvid Gløgg, billede 1 Hvid Gløgg, billede 2 Hvid Gløgg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Glöggekstrakt:
8 dl.æblemost
150 g.sukker
1 tsk.kardemomme stødt
1 tsk.kanel stødt
1 tsk.ingefær stødt
1 vanillestang
1 lime skallen heraf
8 stjerneannis
 
 Fyld:
150 g.tørrede abrikoser
1.5 dl.calvados
1.5 dl.hvid portvin
 
15 dl.Hvidvin
 
Opskrift:
Glöggekstrakt:
Hæld æblemost i en gryde. Krydderipulver, ingefær, vanilliestang (åbnet og skåret i stykker) kommes i et papirtefilter som bindes til, og så ned i mosten. limeskallen og stjerneannis ligeledes i mosten. Varm langsomt op til kogepunktet, og tages af varmen. Hældes på et 1 liter rent sylteglas, køles af og sættes i køleskab.

Fyld:
Skær abrikoserne i fine strimler og kom dem i et ½ liter sylteglas. Hæld calvados og hvid portvin over. Luk og sæt til side. (Kan holde sig længe - men det gør de ikke)

Hvid Glögg:
Varm Hvidvinen langsomt op. Tilsæt den sigtede glöggekstrakt og varm op igen - må ikke koge. Fjern gryden fra varmen. Tilsæt fyldet incl. calvados og portvin.

Serveres i klare glas.

Tips:

Ønskes en svagere udgave kan der tilsættes mere æblemost eller evt. æblecider. Hvid glögg er mere delikat og spændende end alm. rød glögg


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (36 stemmer)

Opskriften er vist 81973 gange,
og udskrevet 2827 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lars møller.  -  2016-12-14 17:17:13
Kommentaren (Kan holde sig længe - men det gør de ikke) er simpelten ren guld. Grinede højlydt, så mine nærmeste troede jeg allerede havde dukket rigelig gløgg :D Det lyder vildt lækkert, skal være marinade til mit indre i denne weekend.

Julie  -  2015-12-12 13:25:20
Hvad med sukkeret.....hvornår skal det kommes i ?

Jesper  -  2014-12-07 18:21:41
Jeg udskiftede calvados med mørk rom med super resultat. Da jeg ikke har prøvet hvid gløgg før, kan jeg ikke sige, om det er bedre med calvados, men det er ihvertfald billigere!

  -  2010-12-14 12:51:10
Hvor længe skal det stå i køleskabet?

Jesper  -  2010-12-01 16:26:40
Har lavet denne i flere år nu. Laver en Dobbelt portion og lader den stå på køl. Køber en fl. hvid Port og 3 L. Hvidvin. Så det bare tage 1 del gløgg, 3 del Hvidvin. Zapp det i microen (må ikke koge) tilsæt 1 del portvin... Vupti, så kan sneen bare komme an ;-)

Kit  -  2010-01-05 10:04:52
Rigtig god til dem der ikke kan tåle rødvin.

Jan  -  2008-12-07 16:06:00
Calvados er æblebrændevin

Katrine  -  2008-11-14 05:08:52
hva er calvados

  -  2007-12-13 19:46:40
Et supergodt alternativ til den almindelige glögg.Dejlig let.Og så understreger calvados smagen.

Jytte  -  2007-12-13 10:00:41
Brugt til firma julefrokost opskriften x 3 passede til 40 pers. Stor success

ulrik  -  0000-00-00 00:00:00
Det er den bedste gløgg jeg nogenside har smagt