Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ciabattabrød og -boller

Ciabattabrød og -boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : Slåen

Indsendt :


Ciabattabrød og -boller, billede 4 Ciabattabrød og -boller, billede 1 Ciabattabrød og -boller, billede 2 Ciabattabrød og -boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

300 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
50 gram Gær
6.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Rør gæren ud i det lunkne vand (37 grader C) og tilsæt mel, salt og olivenolie. Ælt dejen og lad den hæve tildækket og lunt i en halv time.

Drys mel på bordet. Del dejen i to lige store stykker. Slå luften ud af dejen og form det ene stykke til et brød og det andet stykke til 8-12 boller.

Sæt brødet på en bageplade og bollerne på en anden. Efterhæver tildækket og lunt i ca. 1 time. Brødene pensles med vand og drysses med mel lige inden bagningen.

Brødene bages i en 200 grader varm varmluftsovn. Bollerne tages ud efter ca. 15 minutter. Brødet efter yderligere 5-10 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (119 stemmer)

Opskriften er vist 269294 gange,
og udskrevet 6758 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 17486 (4163 kcal)
KJ pr. Portion 17486 (4163 kcal)
Vægt ialt 1828 gram
Vægt pr. Portion 1828 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 956 KJ (227 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 2.4 gram
Kulhydrat 45.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Pernille Petersen  -  2019-08-23 12:04:48
God opskrift. Prøvede den for at se hvilken der var bedst.

Helena  -  2013-03-31 11:34:14
Skal man bruge gær?

  -  2013-03-30 08:15:27
Super lækker brød - brugte 700g hvedemel og 400g durummel - var et kæmpe hit til fødselsdag!

mk  -  2013-01-15 13:44:53
Hvor meget salt, skal der kommes i, det står der nemlig ikke angivet i opskriften :)

  -  2012-07-23 16:57:33
Nemt at lave og smager godt =)

Maria  -  2012-04-28 14:41:40
Smager rigtig godt med paprika og frisk presset hvidløg oven på , samt lidt groft salt, rørt sammen med lidt olie - skal på inden de kommer i ovnen .

Maja  -  2011-05-20 22:23:39
Ja jeg spørg nok meget dumt, men hvad betyder "Slå luften ud af dejen"????

Sofie  -  2011-01-25 12:19:02
Utroligt nemme og fantastiske boller :-) - Gode til madpakken, eller supper.

Anne  -  2010-05-15 16:35:01
Hvis brødet skal bruges til bruschetta er der ingen grund til at komme noget/nogle smags fremkaldende ting i dejen. Bruschetta blandingen skal nok sørge for at der kommer masser af smag.

Marianne  -  2010-02-03 12:19:02
De er lidt tamme i smagen, men super nemme at lave. Vil forsøge, at bage dem endnu engang, men denne gang vil jeg følge Tanjas anbefalinger (kombiner med soltørrede tomater, oliven, hvidløg, feta osv), i håb om, at det giver dem mere smag.

....  -  2009-12-16 16:31:20
Bollerne bliver lidt kedeligt, så jeg har som lidt ekstra ladet fuldstændig vær med at lave dem!

Majken  -  2009-09-09 14:39:13
Super nem og lækker opskrift, de bliver også lækre hvis man tilsætter enten hvidløg, soltørrede tomater el. oliven...

Christina  -  2009-08-21 11:53:19
Fantastiske boller. Hvis man har tid og tålmodighed, kan man sagtens stille dejen i køleskabet natten over - så bliver krummen lidt mere sej, og det er superskønt i italiensk brød.

sandra  -  2009-08-17 12:29:56
UPS glemte da lige et godt tip. hvis i har en pizza sten til ovnen som man kan få mange steder til under 150kr, så prøv og bag cibatabrødene derpå, de er drøn gode og bare så sprøde bagefter.

sandra  -  2009-08-17 12:17:14
i kan også bruge 500gram hvede mel i stedet for 800 og så brug 600gram durummel. så blvier endnu bedre

naja  -  2009-04-08 12:46:45
durum er en mel type

naja  -  2009-04-08 12:45:53
jeg syntes at de er gode men behøver ikke hæve i en time

  -  2009-03-26 14:59:37
undskyld hvad er durum

sandra  -  2009-02-15 15:32:39
skide gode må vi nok sige hold da op og så smurte vi olivenolie og hvidløg over brødstykkerne bagefter det var virkelig lækkert

Kristina og Astrid   -  2008-12-03 12:43:03
Astrid Og Krisse: Dette er en vidunderlig opskrift, har lige smækket dejen sammen! og nu glæder vi os bare helt vildt til at smage dem om 10 min. !!! <3

Pernille !?  -  2008-09-18 11:04:12
Du glemte vist at skrive, hvor mange den er til ... !!

Tanja  -  2007-07-10 20:00:48
Super nemme og super gode. Bag efter opskriften, og kombiner med soltørrede tomater, oliven, hvidløg, feta osv. frys brødene, og inden servering næste gang pensles de med oliven olie, og lunes i ovnen:-) (det kan også anbefales at lave dem neutrale som i opskriften, og pensle med oliven olie, og drysse med flage salt inden servering.

Ulla  -  0000-00-00 00:00:00
Lækkert brød, har lavet det ekstra lækkert ved at drysse lidt salt flager, chedder ost og milde chili flager over, kan anbefales

charlottesyv  -  0000-00-00 00:00:00
dejligt nemt. jeg kommer lidt ekstra durummel i sammen med hakkede grønne oliven. Super lækkert og kan fryses

Mums..!  -  0000-00-00 00:00:00
Hej.. VILDT lækkert brød brød man får : ) Den får 10 point... den er også utrolig nem at lave og alle ingredienserne er noget man altid har sååå.. det er bare om at komme igang..! hehe..

fuldMusik  -  0000-00-00 00:00:00
Tag en vandforstøver og spray det 2 til 3 gange under bagning. Og OVERDRIV HÆVETIDERNE. Og Jeg slutbemærker lige med at skrive, at jeg synes at det bliver bedre af at bage ved 220 gr. tradionel ovn med både over & undervarme.

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Til dem der ikkke lige har noget durum hvedemel... men kan bare bruge 1100 g. alm. mel i stedet for 800 alm. mel og 300 durum hvedemel