Farserede skovduer

Farserede skovduer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Skovdue - Skovduer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Farserede skovduer, billede 4 Farserede skovduer, billede 1 Farserede skovduer, billede 2 Farserede skovduer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 skovduer
0.5 citron
 salt
 peber
4 skiverbacon
1 dl.vand eller bouillon
2 dl.hvidvin
1 dl.piskefløde
 
 Fyld:
150 g.hakket svinekød
 salt
1 dl.piskefløde
0.5 spsk.hvedemel
 peber
1 spsk.cognac
 
 Sauce:
 Stegeskyen
1–2 dl.piskefløde
 Ribsgelé eller tilsvarende ingrediens
 
Opskrift:
De rensede og tørre skovduer gnides med citron, salt og peber ind- og udvendig.

Fyld:
Fyldet røres sammen, i nævnte rækkefølge (evt. med finthakket lever og hjerte fra duerne), og fyldes i duerne. Læg en baconskive over fyldningen og bind/sy til. Brun duerne i en blanding af olie og smør i en stegegryde. Tilsæt væden og lad det snurre under låg ca. 1 time. Check ved lår eller vinge om duerne er møre. Tag duerne op og dæk med stanniol.

Stegeskyen koges ind med piskefløden. Smag til med gelé og evt. salt og peber. Evt. jævnes med lidt mel udrørt i koldt vand. Duerne deles i halve og arrangeres på serveringsfad. Dæk hver halvdel med en skefuld sauce.

Kogte eller råstegte kartofler vil passe fint til retten og evt. tranebærkompot.





karakterer:
Opskriften er vist 21483 gange,
og udskrevet 768 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-12-05 17:12:41
en kanon opskrift.. har kommer hakket champignon i farsen, det er guf... og husk at bruge rigeligt bacon.