Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Duer i gryde

Duer i gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Skovdue - Skovduer

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Duer i gryde, billede 4 Duer i gryde, billede 1 Duer i gryde, billede 2 Duer i gryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 g.bacon
6-8 duer
10-12 små løg
250 g.champignons
1 gulerod
1 spsk.hvedemel
 
 salt
 peber
2.5 dl.tør hvidvin
 
 Afkog:
2 spsk.smør
1 bouquet garni
4 dl.vand
 
Opskrift:
Gnid duerne med lidt salt og peber.

Brun baconterninger og duer i en stegegryde, tag dem op.

Brun de pillede løg og gulerodsskiver, tages op. Brun så de rensede champignons, tages op.

Læg bacon og duer tilbage i gryden, tilsæt siede afkog eller vand og hvidvin og lad gryden snurre svagt til kødet er mørt.

Grønsagerne lægges i 3-4 min. før serveringen og der smages til med krydderier.


Stegetid:
fra 30 min. til 1½ time efter duernes alder.

Serveres med brød, pillekartofler eller løse ris. Gerne med en grøn salat til.

Tips:

Afkog:
Vinger brunes af i lidt smør sammen med hjerter og lever. Tilsæt salt, et lille løg, 4 dl vand og en bouquet garni af persille, en kvist timian, et selleriblad og et halvt laurbærblad. Kog småt under låg.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (20 stemmer)

Opskriften er vist 67495 gange,
og udskrevet 2894 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Poul  -  2020-06-21 18:49:04
Svar til Ordstrøm. du kan hos en slagter købe på bestilling de fineste ungduer fra Frankrig. regn med en pris omkring ca.100 kr. pr. Stk. og de af meget fin kvalitet.

Hess  -  2018-01-13 17:13:02
Opskriften lyder dejligt, men jeg har et problem. Stegetid mellem 0,5 og 1,5 timer, så er det lidt svært. Hvordan kan man prøve at få en ens stegetid for flere skovduer ad gangen, og hvordan ser man om man skal bruge 0,5 eller 1,5 timer til stegningen?

Ordstrøm  -  2015-11-22 10:25:48
Det vil jeg gerne prøve... Men hvor får man fat i duer???

jbs 05-11-2011  -  2011-11-05 09:01:50
hej. har læst opskrift, lyder lækkert,nu går jeg på indkøb og så prøver jeg at lave denne super lækker ret, tog dueunger op i går, så der ingen vej tilbage, håber det smager som min mor laver det.

Alley  -  2011-10-21 13:49:42
Jeg vil afprøve denne opskrift i aften - dog vil manden lave en vildtsovs til og de bliver serveret med brune kartofler og waldorfsalat... Mmmm glæder mig allerede

kate  -  2010-06-12 12:58:34
At der ikke er kommet nogle kommentare endnu er ufatteligt. Bortset fra at duerne skal have længere tid en der står, så smager det ufatteligt godt. Min mand havde lavet det så fremover er det ham der står for duerne.