Gratineret søtunge

Gratineret søtunge, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : FladFisk - Søtunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :
Gratineret søtunge, billede 4 Gratineret søtunge, billede 1 Gratineret søtunge, billede 2 Gratineret søtunge, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Søtungefilet
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
   
1 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
4 skiver Franskbrød 1 skive franskbrød vejer ca. 30 gram.
   
1 spsk. Estragon, frisk
100 gram Gouda, ost
150 gram Mascarpone Mascarpone er en mild, cremet friskost lavet af creme fraiche og fløde, har konsistens som creme fraiche 38%
   
Opskrift:
Løget pilles og hakkes. Søtungefiletterne skylles, duppes tørre, halveres på langs og krydres med salt og peber.

Løg, vin og citronsaft gives et opkog, fiskefiletterne trækker heri ved svag varme i ca. 7 minutter. De må under ingen omstændigheder koge.

Brødet skæres i skiver og lunes.

Osten rives og blandes med den hakkede estragon og mascarpone. Søtungefiletterne anrettes på et varmt fad. Mascarponeblandingen fordeles henover, og det hele gratineres under grill ved 250 grader C alm. ovn ca 7 minutter.

Franskbrødet ristes og spises til.


karakterer:
Opskriften er vist 36255 gange,
og udskrevet 502 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8170 (1945 kcal)
KJ pr. Pers. 2042 (486 kcal)
Vægt ialt 1100 gram
Vægt pr. Pers. 275 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 742 KJ (176 kcal)
Protein 14.1 gram
Fedt 10.0 gram
Kulhydrat 6.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu