Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Krydrede kødboller i peberfrugtsauce

Krydrede kødboller i peberfrugtsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :



Ingredienser:
250 g.hakket skinkekød med højst 12 % fedt
30 g.løg
0.5 dl.havregryn
1 æg
0.5 dl.vand eller mælk
1-2 tsk.stærk chilisovs
0.5 tsk.tørret oregano
0.5 tsk.salt
 peber
 
 Sovs:
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
0.5 lille rød chilipeber
30 g.løg
1 tsk.fedtstof
1 fedhvidløg
3 dl.kogevand fra kødbollerne
0.5 tsk.tørret oregano
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kødboller - Løget pilles, og halvdelen rives. Kødet blandes med alle ingredienserne til farsen. Farsen stilles i køleskab og trækker 30 – 60 minutter. Vand og salt koges op. Kødbollerne formes med en teske og kommes i det kogende vand. Bollerne koges i 5-8 min. afhængig af størrelsen. Kødbollerne stiger op til overfladen, når de er kogte.

Sovs
Frøstol og kerner fjernes fra peberfrugterne og chilipeberen. Peberfrugterne skæres i tern, og chilipeberen i ringe. Det sidste halve løg hakkes. Grøntsagerne svitses let i fedtstoffet - skal ikke brunes. Kogevandet tilsættes, og sovsen koger i 10-15 min. Sovsen blendes og smages til med salt, peber og chilisovs, hvis sovsen ønskes stærkere. Sovsen småkoger i ca. 5 min. Kødbollerne kommes i sovsen og varmes godt igennem.

Servering:
Kødboller i peberfrugtsovs serveres f.eks. med løse ris evt. med vilde ris i. Råkost eller dampede grøntsager serveres til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10458 gange,
og udskrevet 274 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu