Kalvescaloppine med ost og tomatsauce

Kalvescaloppine med ost og tomatsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Diverse kalvekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
500-750 g.Auberginer skrællet og skåret i 12 lige store stykker.
 Salt
 
 Tomatsauce (Klassisk Italiensk Tomatsauce se anden opskrift)
 
6 Æg
1.25 koprevet Parmigiano-Reggiano Ost
1 Kophvedemel efter behov
2 Koprasp eller efter behov
 
8 Stykker Scaloppine* på hver 50-60 g.
  (Scallopine: tynde skiver lyst kalvekød af enten inderlår lårtunge klump eller filet)
 
 Jomfru oliven-olie eller bare oliven-olie
500 g.frisk/pakket mozzarella-ost skåret i 12 lige store stykker
0.25 kopgrofthakket frisk basilikum.
 
Opskrift:
Strø salt på begge sider af de snittede Auberginer. Vend nogle små tallerkener/underkopper med bunden i vejret på et stykke bagepapir, og lad dem trække i op til 3 timer ved stuetemperatur, eller lad dem stå i køleskabet natten over. Tilbered i mellemtiden tomatsaucen.

Skyl auberginerne under rindende vand, og tør dem godt. Sammenrør æggene og 1 kop ost i en bred lav skål (måske fad ?). Hæld mel og rasp i hver sit fad (skål), så der bliver et jævnt tykt lag. Auberginerne skal nu paneres, og det gøres bedst ved kun at tage et par stykker af gangen. Vend hver side i melet til den er dækket, og bank/fjern så evnt. overskudsmel. Derefter vendes auberginerne i den sammenpiskede æg/ost. Lad overskudsæg dryppe af før der til slut vendes i rasp'en. Herefter paneres resten af auberginerne, og derefter kødet, med nøjagtig samme fremgangsmåde. Mere mel og rasp kan tilsættes efter behov.

Hæld nok af olivenolien i en kraftig stegepande, til at der bliver et lag på 1-1½ cm i bunden af panden, og varm det op til godt over middel. Det skal helst syde når man prøver at stikke en af auberginerne i. Hvis man kan styre det, kan man bruge 2 pander på samme tid. Læg nu så mange auberginer i panden som muligt, uden de rører siden af panden. Steg dem gyldenbrune på begge sider (vendes helst kun én gang), ca. 4 minutter. Husk at justere varmen så de bliver jævnt brune, uden at brænde på. Læg efter endt stegning auberginerne til tørre på et stykke køkkenrulle. Når auberginerne er stegt færdige, skiftes og rengøres panden, og kødet (scallopine) tilberedes på samme måde.

Forvarm ovnen til ca. 175 grader. Spred tomatsaucen ud i et ca. 30 x 20 cm stort fad, i et jævnt tyndt lag. Anret kødet, let overlappende hvis nødvendigt jævnt fordelt over tomatsaucen. Hæld med en ske halvdelen af det tilbageværende tomatsauce over kødet, og strø herefter halvdelen af basilikum'en henover. Læg auberginerne på toppen og fordel resten af tomatsaucen over auberginerne. Resten af basilikum'en strøes nu ud over toppen. Til slut lægges mozarellaskiverne på, sammen med den sidste revne ost. Bag nu i ovnen indtil retten begynder at boble/simre, og osten er smeltet. Det tager med en forvarmet ovn, ca. 25 min. Tag retten ud af ovnen, og lad den hvile i 5 minutter før servering.

Tips:

Når du køber Kalvekødet (Scallopine), så forsøg at vælge 8 ca. lige store stykker, de vil blive tilberedt i samme tempo, og gøre det en del nemmere at tilberede retten.


karakterer:
Opskriften er vist 7691 gange,
og udskrevet 147 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu