Kærnemælksboller

Kærnemælksboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kærnemælksboller, billede 4 Kærnemælksboller, billede 1 Kærnemælksboller, billede 2 Kærnemælksboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

15 gram Gær, frisk
2 dl. Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
900 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Udrør gæren i kærnemælk og olie. Tilsæt sukker og salt. Tilsæt solsikkekerner. Tilsæt så meget mel som dejen kan tage, den må ikke klæbe. Hæver tildækket 6 timer ved stuetemperatur.

Æltes og formes til boller. Hæve på pladen 1 time.

Bages 20 min. ved 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 64749 gange,
og udskrevet 1254 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (58 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20789 (4949 kcal)
KJ pr. stk. 866 (206 kcal)
Vægt ialt 1741 gram
Vægt pr. stk. 72 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1194 KJ (284 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 10.0 gram
Kulhydrat 41.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-08-03 08:08:25
Kan også bages i kold ovn direkte fra hævningen på køl. 30 min hævning også OK. Et par håndfulden rugmel skader heller ikke :-)

  -   2011-05-08 15:15:46
Ja boller skal altid pensles

  -   2011-05-03 16:19:30
Kom halv hørfrø og halv solsikke, d er også godt.

  -   2009-06-17 10:18:30
lavede bollerne igår de blev super gode. de kan anbefales

  -   2005-01-01 01:01:01
Skal de pensles?