Dyrebiksemad

Dyrebiksemad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Kogt/stegt rådyrkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.skrællede kartofler
3-4 spsk.olie
3-500 g.stegt dyrekød
2-3 hakkede løg
1 æble
 salt
 friskkværnet peber
 evt.Engelsk sauce
 
Opskrift:
Skær de skrællede kartofler i ret små terninger. Tør dem i et rent viskestykke. Skær dyrekødet fri for fedt og sener og skær det i terninger. Hak løgene.

Rist kartoflerne i varm olie, de første minutter ved høj varme. Dæmp varmen og lad dem småstege, til de er møre. Vend dem ofte med paletkniv Giv kartoflerne stærk varme til sidst så de bliver sprøde og gyldne. Tag dem op med hulske.

Tilsæt evt. lidt mere olie. Rist kødet, til det er gyldent og sprødt uden at branke. Tag det op med hulske.

Svits de hakkede løg, til de er gyldne og klare. Skær et skrællet æble i terninger og svits det 3-4 min. sammen med løgene. Hæld kartofler og kød ved løgene og bland det hele godt.

Varm retten igennem og smag til med salt, peber og evt. engelsk sauce.

Servering:
Beregn 1-2 spejlæg pr. person og byd rødbeder og engelsk sauce til retten.

Variation
Undlad æblet eller erstat det evt. med en rest kogte ituskåret grøntsager. Kogte kolde pillekartofler kan bruges i stedet for råstegte, men sidstnævnte giver den bedste smag.





karakterer:
Opskriften er vist 18585 gange,
og udskrevet 440 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu