Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Sydhavskylling

Sydhavskylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Sydhavskylling, billede 4 Sydhavskylling, billede 1 Sydhavskylling, billede 2 Sydhavskylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Karrysovs:
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
1 spsk. Karry
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
175 gram Ananas. konserves 1 dåse ananas indholder ca 350 g. ananas drænet vægt.

1 skive ananas vejer ca. 40 gram
   
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 spsk. Karry
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Karrysovs:
Begynd med sovsen, så den er klar, når retten skal sættes i ovnen. Skræl og hak løget. Skær baconen i strimler. Svits løg og bacon sammen et par minutter. Strø karry over og lad det svitse med et øjeblik. Bland mel og tomatpuré i. Tilsæt bouillon og væde af ananasen og lad det koge sagte i ca. 10 minutter. Smag til med salt og kom ananasterningerne i.


Del kyllingerne i portionsstykker. Bland mel, salt og karry i en plastikpose. Læg nogle kyllingestykker ad gangen i posen, ryst den så melblandingen helt dækker stykkerne. Gør det samme med resten af stykkerne.

Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet og læg dem i et ovnfast fad.

Hæld karrysovsen over. Sæt retten i ovnen i ca. 35 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Garner fadet med små æbleskiver efter ca. halvdelen af tiden.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (101 stemmer)

Opskriften er vist 143616 gange,
og udskrevet 7672 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14086 (3353 kcal)
KJ pr. Pers. 3521 (838 kcal)
Vægt ialt 3326 gram
Vægt pr. Pers. 831 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 423 KJ (100 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 11.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anni Øhlenschlæger  -  2018-11-13 14:35:27
Smager super godt. Selv min mand kan lide det som normal ikke er glad for ananas.

Barbara  -  2012-08-07 18:14:59
Super lækker og nem ret. Smager godt med kokosmel, rosiner, bananer, appelsiner, tomater og agurker fint-skåret ved siden af.

Benny  -  2012-07-02 12:33:46
Den er bare kræs. Kan kun anbefales.

redejan  -  2011-03-19 20:10:48
helt klart min favorit-ret med kylling. smager bare af mere

elmo  -  2010-04-13 17:49:18
En spændende opskrift, som skal prøves af en, som holder MEGET af annanas, stegte æbler og karry i maden. Den kan kun være god.

Gurli.  -  2010-02-17 13:36:57
Den er super god. Jeg laver den altid som suplemant til lune retter til jul alle elsker den. Fantastisk opskrift.

Helene  -  2009-11-25 08:35:01
Rigtig god opskrift... Smager bare super.. Har lavet den flere gange også til gæster, og er blevet spurgt efter opskriften..:)

Majannna  -  2009-09-22 13:34:20
Ej jeg synes nu den er kedelig, og smager ikke godt med æblerne. kunne du eventuelt, finde noget mennesker kunne spise og ik dyr!

C. Larsen  -  2009-03-08 00:36:16
den allerbedste kyllingeret man kan lave, skal være med "benene" på, f.eks. lår og rygstykke (de små stykker), fordi benene giver en formiddabel god kraft til hele middagen, og ikke mindst saucen som smager mere intenst. Put løg, hvidløg og champignon i, når kødstykkerne er brunet, og tilsæt til sidst lidt fløde eller creme fraice. Jummi-jummi

Lillian  -  2008-06-21 10:47:26
Smagte ganske udmærket : ) Tilsatte lidt kokosmel og næste gang tror jeg, at jeg vil prøve også at tilsætte lidt peanuts eller cashewnødder.

Nikolaj  -  2007-09-27 17:15:47
Et dejligt måltid, brugte egen carryblanding

Bente >Thode  -  2007-09-24 12:31:25
En virklig dejlig kyllingret, som vores børn elsker.

Rasmus  -  2007-06-22 08:00:53
Det er ved kyllinge skroget at kraften sidder

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Det er nemmere at bruge kyllingefileter end hele kyllinger...

marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Er også fantastiks med paprika i stedet for karry!!!

Conny  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig meget velsmagende, lavet om formiddagen, og også nemt bare at varme i ovnen, inden gæsterne kommer. Værtindefrihed.

peter  -  0000-00-00 00:00:00
super, kan laves i god tid, derefter bare varmes