Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ristet laks på svampebund med råstegte kartofler

Ristet laks på svampebund med råstegte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Ristet laks på svampebund med råstegte kartofler, billede 4 Ristet laks på svampebund med råstegte kartofler, billede 1 Ristet laks på svampebund med råstegte kartofler, billede 2 Ristet laks på svampebund med råstegte kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Svampebund:
125 g.kantareller
125 g.kejserhatte
125 g.bøgehatte
125 g.pighat
30 g.smør
 Salt
 Peber
 
 Ristet laks:
800 g.laksefilet uden skind
 smør
 
 Råstegte kartofler:
800 g.kartofler
 Smør
 olie
 purløg
 
 Sennepscreme:
1 skalotteløg
0.5 dl.hvidvin
1 spsk.Dijonsennep
1 dl.piskefløde
1 dl.creme fraiche 38%
 
Opskrift:
Svampebund:
Svampene renses (må ikke skyldes i vand) og skæres i grove stykker. Rist svampene i smør på en meget varm pande 3-4 minutter hvorefter de tages af.

Ristet laks:
Svampepanden gives lidt ekstra smør som smeltes og laksen i portionsstykker lægges på, krydres med salt og peber og steges 3-4 minutter på hver side.

Råstegte kartofler:
På en anden pande steges de skrællede skiveskårne kartofler (1-2 mm) i halv smør og halv smør 8-10 minutter, krydres med salt og peber og vendes jævnligt. Når de er møre vendes fintsnittet purløg i.

Sennepscreme:
Hakkes skalotteløg sauteres i en lille tør gryde. Tilsæt hvidvin og kog næsten tør. Tilsæt fløde og creme fraiche og kog til den tykner hvorefter den tages af varmen. Tilsæt sennep og smag til med salt og peber.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9672 gange,
og udskrevet 82 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Egekjær  -  2019-09-04 17:44:59
Vi brugte almindelige champignon - det smagte dejligt - en nem og velsmagende ret