Fyldte lasagneplader

Fyldte lasagneplader, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red:


Ingredienser:
8 lasagneplader
 parmesanost
200 g.kalvekød/oksekød af god kvalitet
100 g.friske spinatblade
1 gulerod
0.25 knoldselleri
1 løg
 Olivenolie
0.5 dl.tør hvidvin
0.5 dl.piskefløde
1 æg
 Muskatnød, friskrevet
 salt
 peber
 
 Tomatsauce:
1 lille løg
400 g.flåede tomater
 Olivenolie
 salt
 peber
 
 Bechamelsauce:
25 g.smør
25 g.hvedemel
4-5 dl.mælk
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Skær kødet i meget små terninger. Skyl spinaten godt, fjern grove stilke og damp den i det vand der hænger ved. Pres al væden fra spinaten og hak den fint.

Skræl guleroden, sellerien og pil løget. Hak det hele meget fint og svits det i lidt olie over svag varme. Skru op for varmen og brun kødet heri.

Tilsæt vin og lad den koge ind. Vend spinaten i og hæld fløden over. Lad det hele koge for meget svag varme under omrøring et kvarters tid. Lad det køle lidt af og bland æg og parmesanost i.

Tomatsauce :
Pil løget og hak det fint. Svits det i lidt olie, del tomaterne og hæld den i gryden til løgene. Krydr godt med peber. Lad saucen koge ind for svag varme under låg ca. 15 minutter. Blend saucen og smag til med salt og peber.

Bechamelsauce :
Smelt smørret og rør melet i. Tilsæt den opvarmede mælk lidt ad gangen under konstant piskning. Saucen skal være ret tynd. Lad den lige over svag varme og konstant piskning i ca. 10 - 15 minutter. Smag saucen til med salt og peber.

Kog lasagnepladerne i letsaltet vand tilsat lidt olie. Kog kun nogle få plader ad gangen, da de ellers har tendens til at klistre sammen. Tag dem op med en hulske og læg den ved siden af hinanden på det viskestykke.

Sæt ovnen på 200 grader. Fordel kødfyldet på lasagnepladerne og rul dem sammen. Læg rullerne med sammenføjningen nedad i et ovnfast fad. Dæk med tomat og bechamelsauce og friskreven parmesanost. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter til retten er gennemvarm og overfladen let gylden.


karakterer:
Opskriften er vist 34180 gange,
og udskrevet 458 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Geksi  -  2012-10-17 13:29:36
Denne ret er fantastisk - var lige ved at gp i panik da jeg ikke kunne finde opskriften og den skal laves til aften når min datter har sine nye kæreste med hjemme og spise... Top Top Top

tovery  -  2010-05-14 16:23:08
HVIS lasagnepladerne klistrer sammen, kan de forsigtigt skilles under rindende vand. Jeg brugte Coop's frosne rodfrugter, tøede lidt op -og skar i små stykker. En stor lettelse. Hakkede dog løg og hvidløg på sædv. måde også.

Jeanette  -  2010-03-13 12:32:00
Denne ret er helt fantastisk! Jeg lavede den en gang til min familie og siden er den bare blevet bestildt af familie og venner igen og igen ;o) Den er dog ret tidskrævende pga alle de små bitte terne man skal hakke og så sikker også fordi jeg minium laver dobbelt portion da den er så elsket! en rigtig livret;o)

anonym !  -  2008-02-18 17:04:21
den lyder god, men måske skal der ikke så manga løg til ? men vi har ikke prøvet at lave den endnu, men det skal vi snart?!