Asparges-raclette

Asparges-raclette, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Grønne asparges

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
0.5-0.75 kg.grønne asparges
 salt
1 knsp.sukker
1 dl.tør hvidvin
500 g.nye kartofler
200 g.port salut ost
1 dl.piskefløde
200 g.spegeskinke i tynde skiver
 friskkværnet hvid peber
 
Opskrift:
Aspargesene skylles, og de træet ender skæres af. Enderne koges under låg i en smule vand i ca. 15 minutter, hvorefter de tages op af lagen med en hulske. Salt, sukker og vin hældes i lage, som derefter gives et opkog. Aspargesene dampes møre under låg i denne lage i ca. 10 minutter. Kartoflerne børstes og koges under låg i ca. 20 minutter. Raclettegrillen tændes, og kartoflerne holdes varme herpå. Osten rives groft. Fløden piskes halvstiv, blandes med osten og anrettes i en skål. Skinken anrettes på et fad. Aspargesene afdryppes på et stykke køkkenrulle og anrettes på et forvarmet fad. En skive skinke lægges i panden, her ovenpå lægges nogle asparges, som overhældes med ostemassen. Hver portion grilles, indtil ostemassen er let brunet. Kartoflerne spises til.





karakterer:
Opskriften er vist 39017 gange,
og udskrevet 943 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-28 21:06:04
Det smager super godt, men pas på det ligger tungt:)