Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Enebærkrydret vildsvinekølle

Enebærkrydret vildsvinekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Føtex

Indsendt :


Enebærkrydret vildsvinekølle, billede 4 Enebærkrydret vildsvinekølle, billede 1 Enebærkrydret vildsvinekølle, billede 2 Enebærkrydret vildsvinekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 g.vildsvinekølle med ben
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
600 g.løg i både
2 fedgrofthakket hvidløg
2 laurbærblade
0.5 tsk.stødt allehånde
5 hele enebær
7.5 dl.rødvin
 
1 kg.rodfrugter f.eks. gulerødder -knoldselleri - persillerod og pastinak
 
2000 g.søde kartofler i både
1 dl.olivenolie
 salt
 peber
2 tsk.tørret timian
1 bdt.persille
 
Opskrift:
Brun vildsvinekøllen grundigt i olie, i en stor stegegryde. Tag kødet op og krydr med salt og peber.

Steg løgene, til de er brune, tilsæt hvidløg, allehånde, enebær, rødvin og vildsvinekølle. Læg låg på, og stil gryden i ovnen i 2 timer ved 200 grader C.

Vend kødet, kom rodfrugter ned omkring kødet, og læg låg på igen. Sæt gryden i ovnen endnu 1 timer. Tag kødet op og lad det hvile 20 minutter.

Sauce:
Fisk grønsagerne op, sigt saucen over i en lille gryde og jævn den med en smørbolle og smag til med salt og peber. spædes evt. op med lidt piskefløde.

Vend kartoffelbådene i olie og krydr med salt, peber og timian. Læg dem i en bradebande med bagepapir og steg dem i ovnen ved 225 grader C, til de er møre, ca. 30 minutter. Vend dem undervejs, så de bliver jævnt gyldne.

Skær kødet i skiver og læg det midt på et stort fad med rodfrugter omkring. Drys med hakket persille og server med kartofler og evt. brød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (25 stemmer)

Opskriften er vist 96100 gange,
og udskrevet 6277 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bendt Mollerup  -  2017-11-12 21:55:47
Fantastisk god opskrift, det går op i en højere enhed,virkelig godt afstemt. Jeg har dog ikke en gryde på den størrelse, der kan gå i ovnen, men brugte blot en bradepande, og dækkede til med sølvfolie.

Grethe  -  2016-12-03 10:03:42
Fantastisk opskrift. Virkelig vellykket.

plet  -  2010-11-12 14:26:14
Kan man ikke ligge rodfrugterne i et ovnfast fad fra starten, og så komme køllen ovnepå. Ved nogen det?

ironkok  -  2009-11-07 17:50:55
husk at gryden skal have håndtag som kan tåle at komme i ovnen

Helle  -  2008-12-28 09:00:08
Vi fik den sidste nytårsaften - den er superlækker

Per  -  2008-11-09 09:39:57
Vi brugte nu almindelige kartofler, men samme fremgangsmåde.