Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Stegt vildsvinekølle med enebær

Stegt vildsvinekølle med enebær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Bilka

Indsendt :


Stegt vildsvinekølle med enebær, billede 4 Stegt vildsvinekølle med enebær, billede 1 Stegt vildsvinekølle med enebær, billede 2 Stegt vildsvinekølle med enebær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 persillerødder
3 gulerødder
2 løg
 
 olie
3 kvistetimian
2 kvisterosmarin
1/2 flaskerødvin
 
2500 g.vildsvinekølle
1 spsk.tørrede enebær
1 citron saft og skal heraf
3 fedhvidløg
 salt
 peber
 sukker
 
 Indbagte rodfrugter i butterdej:
2 spsk.olivenolie
35 g.kapers
1 spsk.estragon
2 æggeblommer
3 butterdej plader
1 dl.creme fraiche 38%
 


Opskrift:
Tænd ovnen på 170 grader C alm. ovn.

Skræl og skær persillerødder og gulerødder i stave, og hak løgene.



Stegt vildsvinekølle med enebær:
Tag 1/5 af grøntsagerne fra og rist dem i lidt olie sammen med timian og rosmarin. Tilsæt rødvin, og lad det koge op. Kom grøntsagerne og vinen i et ildfast fad.

Brun vildsvinekøllen af og gnid den ind i enebær, citronskal, hakket hvidløg, salt og peber.

Læg stegen på rødvinsgrøntsagerne og steg køllen i ovnen i 2-2½ time eller centrumstemperatur på 72 grader C.
Hæld lidt sky over stegen hvert kvarter, og tilsæt lidt mere vand, hvis rødvinen koger for meget ind.

Lad stegen hvile i 30 minutter før udskæring.

Sigt skyen over i en gryde, skum fedtet af og smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.



Indbagte rodfrugter i butterdej:
Blancher resten af grøntsagerne i saltet vand. Lad dem køle af.
Vend grøntsagerne i hakkede kapers, estragon, creme fraiche, den ene af æggeblommerne, salt og peber.

Læg den optøede butterdej sammen, og rul den ud til dobbelt størrelse. Del butterdejen i to dele.

Læg grøntsagerne på det ene af dejstykkerne. Pensl kanten med æggeblomme og læg det andet ovenpå, pres enderne sammen med en gaffel. Pensel med æggeblomme.

Skru ovnen op på 200 grader C.
Bag butterdejen i 15 minutter, eller indtil dejen er flot gylden.

Tips:

Som erstatning for 38% creme fraiche kan bruges Nico Cuisine 8% eller 15%.

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (7 stemmer)

Opskriften er vist 46741 gange,
og udskrevet 2352 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Alex Kalundborg  -  2007-10-13 15:43:29
Virkelig god