Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Marineret vildsvinekølle

Marineret vildsvinekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Marineret vildsvinekølle, billede 4 Marineret vildsvinekølle, billede 1 Marineret vildsvinekølle, billede 2 Marineret vildsvinekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3500 g.vildsvinekølle med ben
 
 Marinade:
7.5 dl.rødvin
300 g.hakket løg
10-12 enebær hele
2 laurbærblade
2 spsk.syltede grønne peber
1 spsk.timian frisk eller 1 tsk. tørret
 
 Sauce:
25 g.smør
3 skalotteløg
1 spsk.hvedemel
1 fedhvidløg
70 g.koncentreret tomatpure
7.5 dl.svinebouillon
3 dl.indkogt marinade
 salt
 peber
 
10 bagekartoffel
 


Opskrift:
Rids kødet i tern, og læg det i et dybt fad.

Bland marinaden sammen af de nævnte ingredienser og hæld den over. Mariner køllen 1½-2 døgn og vend, den af og til.

Tag den op af marinaden, og dup den tør med papir fra køkkenrullen. Læg den i bradepanden. Gnid den med groft salt, og brun den ved 250 grader C. alm. ovn i 15-20 minutter.

Hæld marinaden ved, og dæmp varmen til 150 grader C. alm. ovn. Lad køllen stege i 3-3½ time.

Sauce:
Ca. ½ time før stegen er færdig, hældes skyen fra og skummes for fedt. Kog den ind, til der er ca. 3 dl tilbage.

Svits det hakkede løg i smørret. Drys mel og hvidløg i. Spæd med bouillon og tomatpuré, og lad saucen koge til der er ca. ½ liter tilbage.

Si saucen, og bland den med den siede marinade. Lad saucen koge ved svag varme, til den skal serveres. Spæd evt. med lidt vand.

Lad køllen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for.

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (16 stemmer)

Opskriften er vist 102456 gange,
og udskrevet 5573 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Einar  -  2014-03-26 12:54:34
Mon ikke 3-3½ time er for meget? I en parallel opskrift står der 2-2½ time.

Frank  -  2013-03-19 15:16:30
Per mente du ikke at at marinaden skulle hældes i posen og ikke over posen

  -  2013-01-29 15:46:09
godaften, jeg hedder kim. og jeg synes 100% godt om det

Jesper  -  2009-06-18 13:16:20
Jeg har set vildsvinekølle på frost i Føtex og Netto. Vildsvinefilet kan købes i Super best og Irma

Cecilie  -  2009-04-26 12:52:00
Hvor køber man vildsvin?

Per  -  2009-04-18 20:43:46
Kødet lægges i en frysepose som igen lægges i et fad, herpå hældes marinaden over. Køllen vendes jævnligt. Benet i køllen vejer i øvrigt ca 400 gram.