Mælkeærter

Mælkeærter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Diverse grøntsager

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Mælkeærter, billede 4 Mælkeærter, billede 1 Mælkeærter, billede 2 Mælkeærter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 dl.sødmælk (evt. letmælk)
500 g.kartofler (små nye skrabede)
500 g.gulerødder (nye skrabede)
250 g.grønne ærter (nye bælgede)
1 bdt.persille
 
500 g.røget flæsk (ikke for salt)
 
Opskrift:
Sødmælken bringes i kog og kartoflerne koges med. Efter ca. 5 min. tilsættes gulerødder og småkoges videre i ca. 10 - 15 min. Når kartofler og gulerødder er næsten møre tilsættes ærter og persille, som koges med i 2 - 3 min. Retten smages til med lidt salt og er spiseklar. Det røgede flæsk steges på panden mens retten koges, og serveres til mælkeærterne.

Serveres varm i dybe tallerkener med det stegte flæsk ved siden af.

Tips:

Sæsonret - juni/juli.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (35 stemmer)

Opskriften er vist 53976 gange,
og udskrevet 2673 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lohse fra Lolland  -  2021-01-18 17:13:58
Har ikke prøvet opskriften, men synes, at 10 dl mælk er lige lidt nok ligesom de øvrige ingredienser. Jeg er VILD med mælkeærter. En skøn forsommerret.

Joan Nielsen  -  2020-06-28 16:38:06
En gude spise om sommeren. Først rigtig sommer når det kommer på menuen. Velbekomme og god sommer :-D

Gitte  -  2017-07-08 18:45:24
Skal det være så tyndt.

Alice fra Falster  -  2014-06-11 12:15:14
Mælkeærter er en egnsret fra Falster og Lolland. Når jeg inviterer 4 personer på mælkeærter, brugeer jeg mindst det dobbelte af nyrøget bacon, dobbelte af ærter, som naturligvis er friskbælgede og DANSKE samt flere gulerødder og flere nyopgravede kartofler - og jeg tilsætter også mere mælk, end der står i ovennævnte opskrift. Ellers bliver ingen mætte. Måske er det, fordi mine gæster foræder sig i denne herlige ret - og det er de velkomne til. Husk en stor klat smør på toppen af retten - lige inden servering.

  -  2011-06-10 08:28:07
verdens bedste ret... elsker det simpelthen...laver som regl stegt røget bacon i lidt tykke skiver til det er guf og flæskesvær...

Tom Chortzen  -  2010-02-23 21:19:23
ja se det er rigtig mad GG jeg har dels for mange år siden lokket "køvenhavnere" til at elske denne ret, meen efter at være flyttet til vestjylland for år tilbage har det været lidt svært gg men har dog lært nogle god ma`smag gg jo jeg er bondefødt og kvajet opdraget på lolland (døllefjelde) Falster (nyk F) og derfor opvokset på sukkerroer gg nok derfor jeg er sød. god appetit sm

  -  2007-08-12 13:41:48
Brug røget spæk og steg det i ovnen, så det bliver rigtig sprødt.

  -  2007-02-02 16:39:51
jænes med smørbolle

en falstring  -  0000-00-00 00:00:00
kom lidt af stegefedtet i mælkeærterne