Medaljoner af dyreryg med calvadosauce

Medaljoner af dyreryg med calvadosauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
8 medailloner skåret af rådyr filet á 100 g. pr. styk.
 salt
 peber
1 dl.calvados + 0.5 dl. til fignerne
3 dl.vildt- eller kalvebouillon
50 g.smør
1 dl.piskefløde
0.5 Savoykål
600 g.kartofler
6 figner
2 spsk.honning
 
 frisk timian
 
Opskrift:
Medaillonerne bankes let og brunes på begge sider. Krydres med salt og peber og flamber med calvados. Tilsæt 1 dl. vildt eller kalvebouillon. Lad medaillonerne småsimre i 4 min. i alt hvis de ønskes rosa. Yderligere hvis de skal være gennemstegte. Tag dem op og læg et sølvfolie let om og lad dem trække i 4 min. Tilsæt mere bouillon og lad det koge op. Hæld piskefløde på og lad det reduerer. Smag til og jævn evt. lidt med maizena. Monter med 50 g koldt smør.

Savoykål skylles og skæres i grove stykker, og blancheres i kogende vand. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. I et smurt fad lægges der lag af kartoffelskiver og lag af savoykål, krydr med salt og peber mellem lagene og evt. lidt timian. Pisk 2 dl bouillon, 2 æg og 2 dl piskefløde sammen og hæld det over fadet. (Æggene kan undlades, men det gør det mere skærefast). Sæt det i ovnen ved 180°c i ca. 45 min eller til kartoflerne er møre.

Kom 2 skefulde honning i en gryde hvor der er plads til de 6 figner kan stå oprejst. Kog honningen op og tilsæt ½ dl Calvados. Skær stilken af fignerne og snit dem med et lille kryds i toppen. Kom fignerne i og lad det simre på lavt blus til de er møre (ca. 15 min) Lad dem stå i lagen til de skal bruges.

Anret 4 tallerkener med en skive kartoffel-kål terrine, 2 medailloner der er skåret ½ igennem, 1 figne på hver og nappér med saucen.

karakterer:
Opskriften er vist 20563 gange,
og udskrevet 556 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu