Foliestegt dyreryg

Foliestegt dyreryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
1 frossen dyreryg på 2-2.5 kg.
1.5-2 tsk.salt
0.5 tsk.knust enebær
100 g.smør til pensling
 
 Sovsen:
2-3 dl.siet bradepandeafkog
1 dl.piskefløde
 Skyen i folien fra den færdige steg (der vil i reglen være lidt)
 Ribs- eller rønnebærgelé
2-4 spsk.flødeskum efter smag
 salt
 peber
 lidtknust enebær
 
Opskrift:
Dyreryggen skal være akkurat optøet (bedst hvis den ligger ca. 1 dørg i køleskab). Eventuelle sener og hinder fjernes ved hjeælp af en skarp kniv.

Dyreryggen gnides med krydderriblandingen og pensles godt med smeltet smør - gerne et par gange, og smørret skal være stivnet helt, inden kødet sættes i ovnen.

I første omgang lægges dyreryggen direkte på en bradepande (eller et fladt ovnfast fad, der passer i størrelsen) og dyreryggen sættes i ovnen ved meget stærk varme (225-250 grader).

Brunes ved denne temperatur i 15-20 minutter, hvorpå stegen tages op og pakkes i aluminiumsfolie (så eventuel sky ikke kan løbe ud), mens bradepanden koges af med 2-3 dl kogende bouillon eller vand, der sis ned i en kasserolle.

Den folie-pakkede steg lægges tilbage i bradepanden.

Ønskes stegen meget rød skal den kun have 20 minutter ved 180 grader. Skal den være næsten gennemsteget, kun svagt rødlig, kan den få ½ time ved 180 grader (ca. 1 time hvis det er en kølle), hvorefter den kan stå indpakket i en slukket ovn 10-15 minutter.

Forskæring af dyreryggen

Det er vigtigt at have en skarp forskærerkniv. Først skæres fileterne helt løse, idet man følger benene med kniven. Derefter er det nemt at skære smukke skiver. På dyreryggens underside sidder mørbraden, der er det fineste kød, så der kan blive en lækkerbid til sidste servering. Mørbraden er væsentlig mindre end fileten, en den skæres for på samme måden, når stegens vendes om.

Sovsen
Skyen indkoges med piskefløden, smages til med gelé og krydderier, jævnes evtuelt ganske let og serveres med flødeskummet vendt let i sovsen.

Hertil hører selvfølgelig også waldorfsalat.


karakterer:
Opskriften er vist 29777 gange,
og udskrevet 1410 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2018-04-03 10:19:48
Jeg gik efter opskriften med et stykke uden ben ( lidt over 1 kg.) det blev lige til pas. Kødsaften og det opkogte blev hældt i sovsen, smagte dejligt

Mads  -  2012-01-02 18:28:37
Helt fantastisk vildt! Det smagte mega lækkert. Mht. tiden så fulgte vi opskriften og fik noget forholdsvis rødt kød - det var dog ingen anledning til brok da det var sindssygt mørt.

Carl Andersen  -  2009-06-18 17:46:29
Tiden for en ryg passer slet ikke. Det bliver meget lækkert, men regn med 1 time, og brug kødtermometer.

  -  2008-03-12 08:48:40
Fantastisk lækkert resultat. Kødet smeltede på tungen og det er meget lettere end traditionel vildtstegning hvor man skal hælde sky over hele tiden.