Rådyr på glatis

Rådyr på glatis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Diverse rådyr

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
3 små kartofler
 extra jomfru olivenolie
 salt
 peber
100-150 g.muskel fra køllen af et rådyr
10 grønne vindruer
6-7 rosenkål
4-5 cumquats
1 lille fl. ahornsirup
10 dråbergrøn tabasco
0.5 lime
1 stilkbladselleri
0.5 rødløg
1 fedhvidløg
1 kvistfrisk timian
2 spsk.balsamico eddike
1 tsk.okse- eller hønsebouillonpasta
2 dl.rødvin
1 kvistbladpersille
 
Opskrift:
Vask kartoflerne, riv dem og tryk væden af dem i et viskestykke. Form dem til en lille pandekage og steg den i olie (evt på en lille blini-pande) til den er mør og sprød på begge sider. Drys med salt og peber under vejs. Puds sener og urenheder af kødstykket. Skær det ud i tykke skiver til små medaljoner, drys dem med salt og peber og steg dem sammen med afpudset i hed olie i ca. 2 min på hver side. Lad medaljonerne hvile i en lille skål i ca. 10 min før de serveres. Halver druerne og fjern stenene. Pil de yderste blade af rosenkålene, halver hjerterne og skær dem i super tynde skiver. Skær qumquats'ene i tynde skiver, fjern stenene. Bland druer, rosenkål og qumquats i en skål. Drys salt og peber på og hæld 3 spsk sirup, tabasco og limesaft over. Vend rundt og lad salaten trække til den skal spises. Skræl strengene af bladselleristilkenes yderside med en tyndskræller. Skær stilkene i skiver på skrå. Pil løget, halver det og skær det i helt smalle både. Pil hvidløgsfeddet og hak det fint.

Kom lidt af ladselleristykkerne, lidt af løgbådene, samt hvidløg og lidt timian på panden til det stegte kødafpuds. Rist grønsagerne godt af. Tilsæt eddiken og ca.1 dl sirup og lad det hele karamelliseres ved kraftig varme. Fjern kødafpudset og smid det ud. Kom bouillonpasta og vin ved og lad det stege ind til blot et par skefulde. Smag til med salt og peber og sigt saucen.

Sauter til sidst resterne af løget og bladsellerien i en blanding af smør og olie, til løget er blevet sødt, men begge grønsager stadig har lidt "bid". Smag til med salt og peber.

Anretning:
Kom lidt af saucen på tallerkenen (meget gerne en varm tallerken), læg lidt af de sauterede grønsager i saucen og læg kartoffelpandekagen og medaljonerne ovenpå og en kvist persille øverst. Server salaten på en tallerken for sig, presset så tæt sammen som muligt i en lille fin bunke - brug evt en form.


karakterer:
Opskriften er vist 12858 gange,
og udskrevet 177 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

helle  -  2007-10-16 09:15:48
cumquats? hvorfor ikke det danske navn

jane og christoffer.  -  0000-00-00 00:00:00
hvad har det med glatis at gøre??!