Skovhyttens vildtgryde

Skovhyttens vildtgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Diverse rådyr

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Halfdan.dk

Indsendt :


Skovhyttens vildtgryde, billede 4 Skovhyttens vildtgryde, billede 1 Skovhyttens vildtgryde, billede 2 Skovhyttens vildtgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.bacon i tern
8 soltørret tomater i strimler
1 spsk.Balsamico eddike
100 g.perleløg
60 g.hakket hasselnødder eller pinjekerner
500 g.skov svampe i mindre størrelse
 
16 abrikoser helst friske. Hvis de er tørret skal de opblødes i koldt vand i ca. 12 timer
 
600 g.realt dyrekød fra klovbærende vildt. Kødet skal være befriet for hinder og skæres i mindre bøffer på ca. 4 x 4 cm.
 Olivenolie til stegning
 Smør til stegning
5 dl.kraftig vildtfond
2.5 dl.piskefløde
1-2 spsk.danablue (kan undlades)
 salt
 peber
 
Opskrift:
Bacon og tomater svitse i lidt olivenolie på en pande, balsamico eddike tilsættes og der svitses i yderligere i ca. 1 min. Bacon og tomater hældes over i en serveringsgryde på ca. 6 l.

Perleløgne svitses i fedtstof fra bacon og tomaterne, kommes i serveringsgryden.

Svampene svitses i lidt olivenolie, kommes i serveringsgryden.

Hasselnødderne svitses i lidt smør, kommes i serveringsgryden (bruges der pinjekerner, skal disse tør ristes).

Kødstykkerne svitses i ca. 1 min. på hver side, krydders med salt og peber og kødstykkerne kommes i serveringsgryden.

Abrikoserne halveres og kommes i serveringsgryden.


I en anden gryde blandes vildtfond og piskefløde. Sovsen koges lidt ind og jævnes, smages til med danablue, salt og peber. Sovsen hældes over de øvrige ingredienser i serveringsgryden, det hele vendes forsigtigt og opvarmes under lavt blus til kogepunktet.

Vildtgryden kan laves i forvejen, her bør man dog først tilsætte abrikoserne ved opvarmningen

Tilbehør:
Et godt madbrød, ris, en god salat.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (93 stemmer)

Opskriften er vist 54930 gange,
og udskrevet 1745 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

www.halfdan.dk  -  2009-10-16 13:50:09
Det vil være ødelæggelse af maden, at koge det en time. Når kødet er svitset og varmes op til kogepunktet, er det mørt og ikke rødt på nogen måde. Det kræver som beskrevet i opskriften, at det er små bøffer på 4 x 4 cm og ikke større. Rigtig god fornøjelse

Jørgen   -  2009-10-10 07:58:12
Har set denne samme opskrift hvor det står at den skal simre i en time efter at den er blevet opvarmet til kogepunktet.

Christina  -  2008-10-12 16:20:54
mums - serverede abrikoserne til retten i stedet for at komme dem i. Brugte lidt mere fløde og lidt kartoffelvand. Super god ret og ret nem at lave.

www.halfdan.dk  -  2007-01-09 20:07:20
Det skal svitses 1 min. på hver side som beskrevet i opskriften, når "bøfferne" er 4x4 cm. herefter skal det hele jo varmes op. Så den er god nok.

bv  -  0000-00-00 00:00:00
hvor længe skal kødet steges, det må være mere end 1 minut