Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Dyrekølle, rødvinsmarineret

Dyrekølle, rødvinsmarineret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Dyrekølle, rødvinsmarineret, billede 4 Dyrekølle, rødvinsmarineret, billede 1 Dyrekølle, rødvinsmarineret, billede 2 Dyrekølle, rødvinsmarineret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dyrekølle (2 kg.)
 
 Stegning:
75 g.smør
 salt
 peber
 
 Marinade:
7.5 dl.rødvin
0.5 dl.olie
6 skalotteløg
1 gulerod
0.5 porre
1 spsk.knust enebær
2 laurbærblade
1 kvisttimian
5 sorte peberkorn
 
 Sauce:
 Stegeskyen
2 spsk.ribsgele
1 spsk.smør
1 spsk.hvedemel
 salt
 peber
 
Opskrift:
Puds køllen fri for sener og hinder. Læg den i en skål, som passer i størrelsen, sådan at den kan ligge dækket af marinaden.

Marinaden:
Gør guleroden og porren i stand og del dem et par gange. Pil løgene og halvér dem. Bland alle ingredienserne og hæld marinaden over køllen. Dæk skålen med plastfolie og stil den i køleskab i et døgn. Vend køllen et par gange under marineringen.

Stegning:
Tag køllen op af marinaden og tør den godt, gnid den med salt og peber. Fordel halvdelen af smørret over den. Læg køllen på ovnristen over bradepanden. Brun den i en 225 grader C. alm. ovn i 15 min. Tag den ud.
Dæmp varmen til 160 grader grader C. alm. ovn.

Hæld 4 dl af den siede marinade i bradepanden, der nu må være knap så varm (ellers fordamper væsken). Kom resten af smørret over og steg videre 1 times tid. Stik med en nål på det tykkeste sted. Saften der pibler ud, skal være svagt rosa, så er kødet det også.

Tag køllen ud og pak den ind i folie og dæk med et viskestykke. Lad den trække i 15 min, så fordeler varmen sig ensartet i kødet, og saften bliver hvor den er.

Sauce:
Si stegeskyen over i en gryde, suppler med mere marinade, til der er ca. 6 dl. Lad det koge 5 min. Gnid mel og smør sammen og pisk det i saucen. Lad den koge yderligere nogle min. Pisk geleen ud i saucen og lad den opløses helt. Smag til med salt og peber.

Udskæring:
Læg et snit langs køllens flade side og løsn benet ved at lægge en række små snit. Vrid benet ud. Skær køllen i ikke for tykke skiver.

Tips:

Persillevendte kartofler eller Annakartofler, eller kartoffelmos med 1/3 selleripuré i klæder retten her. Ligeså bouillonkogte kastanier og små ristede svampe og rysteribs.

Kan fryses.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (19 stemmer)

Opskriften er vist 176212 gange,
og udskrevet 8938 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Yrsa  -  2018-03-16 17:11:37
Super perfekt, alt klapper bare, hvor er det skønt 😋 at inviter gæster, til sådan en middag 🤗🤗

anders  -  2015-01-01 19:32:30
Super opskrift, men marinerede kun i 12 timer og langtidsstegte ved ca 140 C indtil kernetemp 65C.

Ole nielsen  -  2013-12-31 23:12:29
Den sad lige i skabet !!!

jesper  -  2013-05-04 10:43:49
Til Hasse; i opskriften står der: Brun den i en 225 grader C. alm. ovn i 15 min. Tag den ud. Dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn. Jeg går da ud fra at alm. ovn det betyder "ikke varmluft" Rigtig god opskrift, men overvej langtidsstegning på omkring 90-100 grader indtil køddet er omkring de magiske 60-65 grader!

Henrik  -  2013-04-10 19:02:17
Kanon opskrift. 6 timers marinering er fint.

Hasse  -  2011-11-07 22:08:02
Lige en lille ting. Jeg brugte ikke varmluft. Var meget i tvivl om dette da ingen andre havde nævnt det...:-)

Hasse  -  2011-11-07 22:06:50
1,2 kg kølle: Tak for en god opskrift. Marineret den i et halvt døgn brunet den ved 225 gr i 15 min efterfuldt af ca 1 time på 140 gr.Hvilet 20 min. Som "per" nævner 60-65 gr og (undskyld) men hold da kæft det blev godt :-). Alligevel vil jeg nok nøjes med 6 timers marinering næste gang. Elsker smagen af det rene kød men med en meget fin marinering i yderkanten er det perfekt. Vi fik lidt ovenstegte rodfrugter og kartofler til samt rødbede/æble/cremfraiche/peberrod salat og Selleripure med et drys muskat og en anelse trøffel. Sovsen var lavet på fond fra selvskudt råvildtet smagt til med marinaden og lidt æbleeddike...mums Tak for jeres tips omkring marinering mm.

Jørgen  -  2011-01-01 11:04:47
Fremragende resultat - lavede to ændringer: Marinerede ½ døgn og stegte 2 timer ved 150 grader

Ryan  -  2010-11-04 23:04:08
Når man marinerer sådan noget, eller et stykke kød, kan det med fordel gøres i en frysepose eller anden pose. Fjern alt luft fra posen før den lukkes, så bliver den godt marineret over det hele. Stil den dog stadig i en skål, der kan jo gå hul på en sådan pose. ;-)

Karen  -  2010-01-01 17:07:26
Dejlig opskrift. Stegen blev helt perfekt. Jeg ændrede to elementer i opskriften: Jeg marinerede køllen i ½ døgn. Efter bruning og 30 min. ved 160 grader tog jeg køllen ud og lod den hvile tildækket i ca. 20 min. Derefter tilbage i ovnen igen. Den hvile kun kort inden udskæringen og var meget saftig.

Morten  -  2007-11-04 13:04:27
Fantastisk opskrift

Per  -  2007-07-28 23:11:04
Ved brug af stegetermometer så 60-65 for rosastegt, pas på ikke at stikke nålen helt ind til benet, køllen kan også med fordel udbenes delvist.

  -  0000-00-00 00:00:00
smager for meget af rødvin, lad den ikke trække så længe

Katrine  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig opskrift,men pas på den ikke for tør, måske en god ide med lidt bacon ovenpå køllen.