Marineret dådyrkølle (helstegt)
Hovedingrediens : Dådyr - Dådyrkølle Kilde : Fulby Hjortefarm Indsendt : Red: |
|
|
Gulerod og porre rengøres og snittes. Løgene halveres og blandes med resten af ingredienserne, og gives et hurtigt opkog. Marinaden hældes over kødet, som dækkes til og sættes i køleskab i ca. 1 døgn. Vendes et par gange under marinering.
Køllen tages op af marinaden, aftørres og gnides med salt og peber. ”Pakkes ind” i bacon og lægges i en bradepande. Brunes i 15 minutter ved 225°C. Stegen tages ud, og ovnes sættes på 180°C. Ca. 4 dl. af den siede marinade hældes ved, hvorefter kødet steger videre i ca. 50 minutter (Stik eventuelt i stegen med en kødnål på det tykkeste sted. Stegen er færdig, når saften der pibler ud er svagt rosa). Stegen tages ud, pakkes ind i stanniol og hviler i ca. 15 minutter. Pak eventuelt ind i et viskestykke for at holde på varmen. Skyen sies og hældes i en gryde. Suppler med resten af marinaden og lad det koge i 5 minutter. Lav en opbagning af smør og mel og bland den i skyen. Gele eller portvin samt piskefløde hældes i. Smages til med salt og peber. Tilsæt kulør og kog saucen op under omrøring. Serveringsforslag: Kødet skæres i 0,5 cm tykke skiver, og anrettes på et fad. Kan serveres med skivede ovn kartofler, brunede kartofler eller kartoffelmos, samt Waldorf salat. |
|
Opskriften er vist 21669 gange,
og udskrevet 1004 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer rfjhjfj - 2007-10-09 09:02:06 WHAT! thomas - 0000-00-00 00:00:00 det var en hel drøm bare det at se på det i ovnen... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne