dådyrryg (eller 250 g. pr. person)2000-2500 g. dådyrryg (eller 250 g. pr. person)
100
g.
smør100 g. smør
1
pakke
skivet bacon1 pakke skivet bacon
salt salt
peber peber
Sauce: Sauce:
5
dl.
vildtfond5 dl. vildtfond
1-2
spsk.
hvedemel1-2 spsk. hvedemel
10-15
g.
smør10-15 g. smør
gelé gelé
salt salt
peber peber
Vildtfond: Vildtfond:
benet fra ryggen når fileten er skåret fra benet fra ryggen når fileten er skåret fra
25
g.
smør25 g. smør
4
dl.
vand4 dl. vand
2
dl.
rødvin2 dl. rødvin
1
gulerod1 gulerod
0.5
porre0.5 porre
1
laurbærblad1 laurbærblad
1
kvist
timian1 kvist timian
salt salt
peber peber
Opskrift:
Vildtfond:
Fileten løsnes fra rygbenet, afpudses og brunes i gryde. Fileten tages op og rygbenet lægges i gryden, hvor den brunes af og tages op. De rengjorte grøntsager kommes i gryden og koges op sammen med væden. Fonden skummes og koges ind under låg i ca. en time.
Ryggen:
Den afpudsede og brunede filet krydres med salt og peber og ombindes med bacon. Kødet lægges i en bradepande og sættes i en opvarmet ovn ved 160 grader C. Der hældes 2 dl. fond ved. Kødet steges ca. 20 minutter, hvorefter det tages ud, pakkes i stanniol og vikles ind i et viskestykke i 10 minutter, så det holder sig varmt. På den måde fordeler varmen sig i kødet, så det bliver rosa over det hele. Kødet skæres ud på skrå i 2 cm. tykke skiver.
Sauce:
Bradepanden koges af med resten af fonden, og hældes tilbage i gryden og koges op. Mel og smør laves til en smørbolle, som piskes i skyen. Saucen tilsættes fløden og smages til med krydderier og gelé.
Serveringsforslag:
Kødet serveres med brune og hvide kartofler. Hertil serveres Waldorf salat, og eventuelt smørsvitsede svampe, druer, gelé/tyttebær og glaserede løg.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(4 stemmer)
Opskriften er vist 30501 gange, og udskrevet 955 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider