Helstegt dådyrfilet med portvinssauce

Helstegt dådyrfilet med portvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Dådyr - Dådyrfilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Fulby Hjortefarm

Indsendt :



Ingredienser:
1000 g.dådyrfilet
0.5 tsk.basilikum
0.5 tsk.estragon
0.5 citron
1 tsk.blandede peberkorn
30 g.smør
 Salt
 
 Sauce:
0.5 dl.vand
2.5 dl.piskefløde
125 g.hvedemel
3 spsk.tør portvin
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Kødet gnides med krydderierne. Peberkornene knuses i morter, blandes med citronsaften og kødet rulles der i. Brun kødet ved høj varme i gryden, skru ned og lad det hele simre ved svag varme i 15-20 minutter. Tag kødet op og pak den ind i stanniol. Tilsæt fløde til skyen og jævn med melet. Tilsæt portvinen. Lad det hele koge lidt og smag til med salt og peber.

Serveringsforslag: Bagte kartofler og bønner


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)

Opskriften er vist 24758 gange,
og udskrevet 574 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2013-02-03 22:28:42
smager rigtigt godt