Dådyrkølle (helstegt – Provence)

Dådyrkølle (helstegt – Provence), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Dådyr - Dådyrkølle

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigKilde : Fulby Hjortefarm

Indsendt :



Ingredienser:
1 udbenet dådyrkølle
1 fedhvidløg
1 tsk.Provence krydderi
7.5 dl.dådyrbouillon
 salt
 peber
125 g.hvedemel til jævning
 Evt.kulør
 
Opskrift:
Dådyrkøllen gnides med det overskårne hvidløg, hvorefter hvidløget presses. Køllen gnides med Provence krydderi og lægges i bradepande. Brunes i varm ovn ved 225°C i 15 minutter. Bouillon hældes ved, og køllen steger ved 180°C i ca. 50 minutter (Stik eventuelt i stegen med en kødnål på det tykkeste sted. Stegen er færdig, når saften der pibler ud er svagt rosa). Lad stegen hvile i stanniol i ca. 15-20 minutter inden udskæring.

Sauce: Skyen hældes fra og jævnes. Smages til med salt og peber. Tilsæt eventuelt kulør.

Serveringsforslag: Ovnbagte kartofler og grøn salat


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (11 stemmer)

Opskriften er vist 27858 gange,
og udskrevet 1121 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu