Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Dyrekølle stegt i ovn

Dyrekølle stegt i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Dyrekølle stegt i ovn, billede 4 Dyrekølle stegt i ovn, billede 1 Dyrekølle stegt i ovn, billede 2 Dyrekølle stegt i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.udbenet dyrekølle ( få evt. vildthandleren til at udbene køllen )
 lidt olie
 salt
 peber
 lidt timian
 
 Sauce.
 Ben og afpuds fra dyrekølle
 gulerødder
 selleri
 porre
 pastinak osv. hakket i stykker
 Lidt olie
2,5 l.vand/rødvin eller marzala
 evt. lidt bouillon
 laurbærblade
 hel peber
 salt
 enebær
 nelliker
 timian
 lidt hakket rosmarin frisk
4 spsk.hvedemel eller maizena
100 g.koldt smør
 
 Garniture:
500 g.blandede svampe ( kantareller - østershatte - marksvamp eller andet)
50 g.tyttebær
 tre stk. madæbler
 lidt smør
 hakket persille
 salt
 peber
 
 
Opskrift:



Dyrekøllen brunes på en pande i olie til den er gylden brun. Krydres med salt og peber og timian. Kommes i et ildfast fad og steges færdig i ovnene ved 200 grader C. alm. ovn Ca 40 minutter pr. kg. kød Steg evt. gerne over 2 x 20 min. Det giver et mere mørt stykke kød. Husk kødet skal hvile min. 10-20 minutter før det skæres ud.



Sauce:
Dyreben og afpuds brunes i lidt olie sammen med urterne og krydderierne. Bouillon/rødvin eller mazala hældes derefter over hvorefter det hele står og simre ca. 90 minutter.

Mel drysses over saucen hvorefter det simrer yderligere 15 minutter. Sigtes herefter gennem en si og lidt smør piskes i. Smages til med salt peber og hakket rosmarin.








Garniture:
Svampene ristes af i en gryde med smør. Æbler i tern og tytebær kommes i til sidst hvorefter det smages til med salt peber og hakket persille. Skiver af dyrekøllen anrettes med saucen og svampene.

TILBEHØR:
Kartofler (stegte eller kogte) ribsgelé, bønnesalat og efvt. tytte-bær/tranekompot.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (44 stemmer)

Opskriften er vist 244061 gange,
og udskrevet 8628 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

niels ole  -  2015-10-27 18:22:10
Er 2,5 l. vand/vin ikke rigeligt, måske er der en kommafejl

Kritik af saucen   -  2013-02-24 14:58:13
Opskriften på saucen er fuldstændig håbløs, der er ikke sauce, men suppe, der kommer ud af det !!Det har intet med vildtsauce at gøre !!!

TONNY L  -  2011-02-17 16:43:10
hvis Jane steger sin dyrekølle til 70 gr er den til at smide ud, og ved 150 grader i ovn i 40 min,så må det da være en harekølle.

preben  -  2010-12-12 17:49:53
den ser ikke udbenet ud på min skærm?

poder (gammel jæger)  -  2008-05-09 12:46:32
Det er virkeligt fint - som jeg selv har gjort i over 34 år. Den eneste kommentar er: Prøv at tilsætte lidt blåskimmelrost i sovsen ( det skal der være nok af) og smag til da det giver en pikant syrlig smag. Eller kanont fint.

Jane  -  2007-12-27 21:18:30
Denne ret er kanon lækker. Jeg stegte køllen 40 min pr. kg ved 150 grader med kogende vand i bradepanden og staniol som et rundt tag over køllen, så den kunne dryppe sig selv. Det gav en meget mør og saftig kølle. (stegetemp.i kødet: 70 grader) Tilbehøret og saucen er virkeligt gode