Marineret dyrekølle

Marineret dyrekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrsteak - Dyresteak

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
2500 g.dyrekølle
 
 Marinade:
1 flaskerødvin
1 pilsner
1 dl.solsikkeolie
3 snittede mini løg
1  lille snittet blegselleristilk
2 fedflækkede hvidløg
1 kvisttimian
8-10 peberkorn
0.5 tsk.oregano
2 laurbærblade
 
Opskrift:
Alt til marinaden bringes i kog og afkøles derefter. Heri lægges dyrekøllen et døgn. Må vendes af og til. Den tages derpå op, aftørres omhyggeligt og stilles på bradepandens ovnrist, der skal være smurt godt. Dækkes med 200 g smør, der fordeles på stegen i tynde skiver. Lidt kogende bouillon hældes i bradepanden, og køllen steger nu ca. ½ time ved svag varme (190 grader), hvorpå marinaden hældes ved. Derefter steger køllen videre i Ca. 1½ time - må ind imellem dryppes omhyggeligt. Køllen tages så ud af ovnen, og skyen hældes fra og sies. En afbagning tilberedes af 50 g smør, 50 g mel og den siede sky. Småkoger 10 minutter, tilsættes 3 spiseskefulde portvin og smages til. Sluttelig irøres 1½ dl letpisket piskefløde samt et par dråber kulør. Spises med smørbrunede kartofler, grønne bønner og Waldorfsalat.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (8 stemmer)

Opskriften er vist 18854 gange,
og udskrevet 703 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kim  -  2012-01-19 16:05:41
Det smager bare så godt og vil lige sige behøver ikke lige at bruges kun på en kølle men også andre dele fra en stykke vildt