Dyrefilet stegt på kål og kartofler

Dyrefilet stegt på kål og kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrfilet - Dyrefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
800 g.dyrefilet en af ryg eller kølle
 Olie eller smør til stegningen
 Salt
 peber
 
500 g.savoykål
200 g.persillerødder
500 g.små kartofler enten skrabede eller skrællede
2 kvistetimian
2 kvisterosmarin
2 hele fed hvidløg ikke pillede
10 dl.tynd vildt fond eller vand
 Salt
 peber
 Koldt smør
 
Opskrift:
Persillerødderne skrælles og skæres i grove skiver. Kålen snittes i grove stykker. Kartofler deles i kvarte. Kål, persillerødder og kartofler lægges i et ovnfast fad sammen med hvidløg, timian og rosmarin og fonden og en klat smør tilsættes.

Fadet dækkes med stanniol og sættes i ovnen 180º i ca. 45 min - husk at vende rundt i kålen et par gange undervejs.

Dyret:
Dyrefilten brunes i smør eller olie og krydres. Stanniolen tages af fadet med kålen og dyret lægges oven på kålen. Fadet sættes i oven i ca. 10 til 15 min., alt efter dyret tykkelse. Dyret tages op af kålen og trækker indtil serveringen.

Fonden i fadet sigtes fra kålen og holdes lun under staniolen. Fonden reduceres, smages til med salt, peber og rørsukker. Hvis man føler for det, monteres skyen med koldt smør.

Anretningen:
Kålen anrettes på et rent fad. Dyret skæres i tynde skiver og skyen trækkes henover.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (13 stemmer)

Opskriften er vist 18286 gange,
og udskrevet 457 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu