Rådyrkoteletter med cognacsauce

Rådyrkoteletter med cognacsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrkoteletter - Dyrekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
12 koteletter af rådyrryg
 stødt rosmarin
 salt
 peber
 smør
 
 Garniture:
600 g.jordskokker
600 g.karl johan svampe
2 skalotteløg
1 bdt.bredbladet persille
 
 Sauce:
1 dl.cognac
2 dl.portvin
3 dl.fløde
 knust madagascarpeber
 salt
 peber
 
 Pommes Rösti:
500 g.store kartofler
 Klaret smør
 
Opskrift:
Rådyrkoteletter krydres med salt, peber og stødt rosmarin, brunes af i smør og steges færdige i ovnen ca. 10 min.

Sauce
Panden, som har været anvendt til stegning af rådyrkoteletterne, deglaceres med cognac og portvin og koges kraftigt ned. Herefter tilsættes fløde og reduceres til saucekonsistens. Der smages til med salt, peber og knust madagascarpeber.

Garniture
Jordskokker skæres i skiver og koges til de er møre - dog ikke mere end at der er bid i dem. Karl Johan svampene skæres i kvarte og ristes sammen med finthakket skalotteløg. Herefter kommes jordskokkerne på og det hele ristes. Ragouten drysses med finthakket bredbladet persille.

Pommes Rösti
Store kartofler skrælles og rives, hvorefter de revne kartofler vrides i et stykke for at få væden fra. De revne kartofler steges i klaret smør på en teflonpande således at panden fyldes ud og kartoffelstrimlerne danner en pandekage på ca. 2 cm. Når bunden er brun, vendes hele pandekagen - kan gøres et par gange for at få det hele mørt. (vendes lettes ud på en tallerken).

Anretning
Rådyrkoteletter anrettes på et fad. Ragouten anrettes rundt om og der hældes lidt sauce over. Der pyntes med et par kviste rosmarin. Pommes rösti serveres - udskåret - ved siden af.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 14710 gange,
og udskrevet 368 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu