Farseret dyrebov

Farseret dyrebov, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrbov - Dyrebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Farseret dyrebov, billede 4 Farseret dyrebov, billede 1 Farseret dyrebov, billede 2 Farseret dyrebov, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dyrebov
 
 Fars:
375 g.hakket flæskesmåkød
2 spsk.(strøgne) hvedemel
2 finthakkede skalotteløg
 salt
 peber
1 tsk.stødt basilikum
¼ tsk.stødt timian
1 dl.fløde
1 æg
100 g.letrøget spæk i små tern
3 spsk.sherry
 
 olie
 salt
 peber
 hvedemel
75 g.smør
 
3 dl.piskefløde
2 dl.vildtsky
 
Opskrift:
Dyreboven udbenes, hvilket vildthandleren gerne gør for Dem.

Alt til farsen røres sammen på sædvanlig vis, spredes i dyreboven, som forinden afpudses. Rulles derefter sammen og ombindes. Den pensles over det hele med olie, drysses med lidt mel iblandet salt samt nykværnet peber og lægges i et velsmurt, ovnfast fad. Ca. 75 g. koldt smør fordeles i tynde skiver ovenpå, og dyreboven brunes ved god varme. 15 minutter ved 250 grader C. alm. ovn.

Efter et kvarters tid hældes 3 dl piskefløde blandet med 2 dl vildtsky over. Fadet dækkes med et stykke folie (skal lægges let hen over), dæmp varmen til 180 grader C. alm. ovn, og dyreboven steger ca. ¾ time.

Tages ud, skyen sies fra, hældes direkte i saucegryden, tilsættes en skefuld gelé eller to og en smule kulør. Saucen jævnes ganske let og smages til.

Spises med Bagte hvidløgskartofler samt med gelé - gerne af rønnebær - eller med Sitas salat.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 25850 gange,
og udskrevet 898 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Hans Norge  -  2015-05-10 10:32:33
Det er virkelig en super måde at få dyrebov på, mør og smagfuld. Jeg tilføjede dog endnu et æg og 1 dl fløde og udskiftede timian med 10 knuste enebær. Topkarakter herfra !

Per  -  2011-05-28 21:51:52
Lad underløberen side på, og læg boven på et stykke foldet folie, som du lægger op over boven i enden hvor farsen stikker ud, det hjælper på at holde farsen inde.

Per  -  2010-02-15 15:10:59
Se opskrift på sitas salat her: www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=31575

lab  -  2007-12-09 13:24:43
Hvad er Sitas salat????

  -  2007-12-02 21:04:16
stegetemperatur???

  -  2006-12-29 21:57:46
hvor får jeg vildtskyen fra

  -  0000-00-00 00:00:00
Skal vi gætte på, at det røgede spæk også skal rulles med om boven i det ovnfaste fad