Rådyrgryde

Rådyrgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrbov - Dyrebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rådyrgryde, billede 4 Rådyrgryde, billede 1 Rådyrgryde, billede 2 Rådyrgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.rådyrbov eller nakke skåret i tern
1 gulerod
1 rødløg
8 champignon
3 dl.rødvin
2 dl.vand
 kulør
1 porre
 en lille rodselleri
6 enebær
2 spsk.hvedemel
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
1000 g.kartofler
 
Opskrift:
Denne gryderet bliver bedre af at blive tilberedt dagen før den skal spises, så smagen trænger ordentligt igennem.

Brun kødet godt tag det op. Gør det samme med grønsager og champignon.

Læg kød og grønsager tilbage i gryden. Tilsæt knuste enebær, ca. 3 dl rødvin og vand, så det lige dækker kødet. Kog til kødet er knap færdig.

Lav en jævning af 2 spsk. mel og lidt vand. Giv kulør med soja og smag til med salt og peber.

Køl gryden hurtigt ned og opbevar den i køleskabet til næste dag. Varm den op næste dag og server med kogte kartofler.

Tips:

Skal retten serveres med det sammen sakl den koges helt mør, det tager et par timer.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (10 stemmer)

Opskriften er vist 75300 gange,
og udskrevet 3109 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Palle Madsen   -  2020-07-29 18:57:33
Utrolig lækker opskrift. Lidt dum opskrift, da en lille knoldselleri er et vidt begreb, jeg lavede den med en halv stor. Endte med at tilføre en oksebuillon og mere vand da den var blevet lidt for sød. Opskriften rækte til 6 personer i stedet for 4, så der er rigeligt mad. Kan klart anbefales

Mia  -  2007-11-15 16:42:37
Rigtig lækker opskrift, jeg puttede et par skefulde tyttebærsmarmelade i stedet for enebærene. og tilføjede i marizena madlavningsfløde. Super god ret.. ikke første gang vi laver den.

sofii  -  0000-00-00 00:00:00
mmm mums

  -  0000-00-00 00:00:00
virkelig lækker