Sprængt kalveryg

Sprængt kalveryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.kalveryg
2 dl.salt
 kogende eller koldt vand
 
2 laurbærblade
 
75 g.ærter pr person
75 g.sukkerærter pr. person
 
 Sauce:
6-8 dl.mælk
2 spsk.maizenamel
1 stykke frist peberrod
 havsalt
 friskkværnet sort peber
 
Opskrift:
ca. 1 kg kalveryg (tal med din slagter om, hvad der er godt til sprængning/saltning dækkes med et par dl salt og kogende eller koldt vand - henstår ca 8 - 16 timer på køl - koges herefter ca. 1 time i nysaltet vand evt med et par laurbærblade. Skæres i skiver og serveres med:

Dampede ærter, små grønne ekstrafine ærter, ca. 75 g. pr person samt dampede sukker ærter - ca. 75 g. pr. person. Kogte aspargeskartofler og peberrodssauce, som laves af:

Ca. 6-8 dl skummet- eller jersey- eller minimælk (de nye mælketyper, der ligger mellem skummetmælk og letmælk, jerseymælken er fra Thise mejeri, forhandles af Irma indtil videre. Minimælken fra Arla forhandles alle steder hvor Arlas mejeriprodukter forhandles). et par spsk. maizena-mel et stykke frist peberrod havsalt og friskkværnet sort peber. Et par dl mælk røres med mel. Resten af mælken varmes op og jævnes - se anvisningen på pakken. salt og peber kommes ved og der smages til med frisk revet peberrod. Server gerne ekstra peberrod til dem der ønsker ekstra peberrodstouch.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6024 gange,
og udskrevet 103 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu