Spanakopita med feta

Spanakopita med feta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.spinat hakket og skyllet
0.33 dl.grønne løg -- hakkede
0.33 dl. frisk persille -- hakket
0.33 dl.frisk dild -- hakket
1 tsk.salt
0.33 dl.olivenolie
1.25 dl.løg – hakket
500 g.feta ost – smuldret
1.25 dl.Parmesan ost – revet
2 æg -- piskede
1.25 dl.smør -- smeltet
14 hele filo dej plader
 
Opskrift:
Riv spinaten og bland med grønne løg, persille, dild og salt. Lad det stå i 10 minutter. Pres væden ud af blandingen med hænderne. Opvarm oliven olien i en stor kasserolle og sauter løgene til de er gennemsigtige, omkring 5 minutter. Rør spinat og ost i.

Fjern det fra varmen og sæt det til afkøling til det når rumtemperatur (omrør blandingen af og til). Pisk æggene med en træske.

Pensel bunden og siderne af en 13 x 9 x 2-tommer (ca. 33 x 23 x5 cm) bageplade med smeltet smør. Arranger filo pladerne på pladen, idet kanterne af pladerne presses ind i hjørnerne og mod siderne af bagepladen. Pensel overfladen af Filopladerne med smeltet smør, så dette fordeles helt ud i yderhjørnerne. Læg endnu et lag filoplader ovenpå og gentag dette, til der er et lag på 7 filo plader i alt.

Spred spinat blandingen ligeligt over det øverste lag og jævn det ind i hjørnerne. Placer endnu et lag filo plader på toppen, pensel dette med smør og gentag dette, til de sidste filo plader er brugt.. Buk hjørnerne så disse former en skorpe. Pensel toppen med det sidste smør. Bag dette ved 150 grader i en time eller indtil dejen er sprød og delikat brunet. Skær det ud i firkanter og server retten varm.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)

Opskriften er vist 13276 gange,
og udskrevet 260 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Patricia  -  2008-06-05 01:36:08
Jeg havde forstået de skulle frituresteges, men det er måske lige så godt i ovnen?

sakilaris  -  2007-01-27 13:36:27
jo den er græsk

Mig  -  0000-00-00 00:00:00
Kommer retten ikke fra Grækenland? De serveres altid som forret på Græske restaurenter