Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Wok-ret med strimler af kalvekød, karrypasta, springløg

Wok-ret med strimler af kalvekød, karrypasta, springløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveyderlår

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :


Wok-ret med strimler af kalvekød, karrypasta, springløg, billede 4 Wok-ret med strimler af kalvekød, karrypasta, springløg, billede 1 Wok-ret med strimler af kalvekød, karrypasta, springløg, billede 2 Wok-ret med strimler af kalvekød, karrypasta, springløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalveyderlår skåret i tynde strimler
2 tsk.karrypasta
2 bdt.springløg
125 g.baby-majs
150 g.grønne bønner
1 chilipeber
1 ds.kokos-mælk
1 spsk.fish-sauce
150 g.bønnespirer
 friske koriander
 
 Stegning:
 jordnøddeolie
 
400 g.jasmin-ris
 
Opskrift:
Skyl først alle grønsagerne. Snit så springløgene, nip spidserne af bønnerne og skær de to chilier i tynde strimler efter at have skrabet kernerne ud.

I en wok eller støbejernsgryde opvarmes olien til en ganske høj temperatur. Kom kødstrimlerne i og rist dem i et minut. Rør karrypastaen i og tag derefter det hele op og læg det i en skål eller på et fad.

Kog nu jasmin-risene i en gryde som angivet på emballagen.

Så kommes springløgene, babymajsene, de nippede bønner og de strimlede chilier ned i wokken. Lad det lige riste nogle sekunder og kom så kokosmælken ved. Lad det simre i 5 minutter, hvorefter fishsaucen tilsættes.

Kom kødstrimlerne tilbage i wokken, tilsæt bønnespirerne og frisk koriander.

Server retten rygende varm direkte fra wokken og giv de kogte jasminris til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (44 stemmer)

Opskriften er vist 52812 gange,
og udskrevet 1552 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2012-10-18 18:13:54
Steg kødet af flere gange, så undgår du at kødet afgiver så meget væde at varmen går af wokken og kødet i stedet bliver kogt.