Kalvekoteletter med rucolasalat og peberfrugtsauce

Kalvekoteletter med rucolasalat og peberfrugtsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvekoteletter

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 kalvekoteletter uden ben a ca 200 g.
 
2 skalotteløg
2 røde peberfrugter
5 dl.kalvefond eller bouillon
25 g.koldt smør
2 kvistefrisk timian eller 1 tsk. tørret
100 g.rucolasalat
2 spsk.olivenolie til stegning
 salt
 friskkværnet peber
4 bagekartofler
 
Opskrift:
Varm ovnen op til 180 grader. Vask de 4 bagekartofler, skær et kryds i hver og anbring dem på bagepapir på en plade i ovnen. Bag dem i lidt over 1 time.

Når der er gået ca. ¾ time efter at bagekartoflerne er sat ind, varmes olie på en stegepande, og koteletterne brunes på begge sider. Krydr med salt og peber, skru lidt ned og lad koteletterne stege videre ca 4-5 minutter på hver side afhængig af tykkelse, de må ikke blive tørstegt. Tag dem af panden og lad dem hvile tildækket i ca. 5 minutter inden servering.

Skræl løgene og hak dem. Vask peberfrugterne, rens dem for kerner og stilk og skær dem i mindre stykker. Kom smør på en varm sauterpande og sauter løgene og peberfrugterne. Tilsæt kalvefond og lad det hele simre ca. 3 minutter. Rør så smør og timianblade i.

Skyl rucola-salaten, tør den og riv den i mindre stykker, fjern de tykkeste af stilkene. På 4 tallerkener arrangeres rucola-salaten. Så kommes saucen på tallerkenerne og til sidst anbringes en kotelet på hver tallerken sammen med en bagt kartoffel. Skær evt. 4 snit ind i koteletten, og spred den lidt ud som en vifte.





karakterer:
Opskriften er vist 10320 gange,
og udskrevet 214 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu