Braiseret kalvespidsbryst med porrer og kartofler

Braiseret kalvespidsbryst med porrer og kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvespidsbryst

Oprindelsesland : Italien

ItalienKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :


Braiseret kalvespidsbryst med porrer og kartofler, billede 4 Braiseret kalvespidsbryst med porrer og kartofler, billede 1 Braiseret kalvespidsbryst med porrer og kartofler, billede 2 Braiseret kalvespidsbryst med porrer og kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.kalvespidsbryst
 
2 gulerødder
3 stænglerblegselleri
1 løg
2 fedhvidløg
1 lille bdt.bredbladet persille
 
500 g.kartofler
6-8 porrer
2 soltørrede tomater
100 g.grønne oliven uden sten
2 spsk.capers
 lidt bredbladet persille (tages fra bundtet)
 salt
 peber
 
Opskrift:
Læg kalvespidsbrystet i en rummelig gryde og hæld vand i så det dækker kødet. Bring derefter gryden i kog.

Mens gryden varmes op, renses grøntsagerne, gulerødder, blegselleri, løg, hvidløg og persille, hvorefter de hakkes groft. Skræl også kartoflerne og rens porrerne, men de skal ikke bruges endnu.

Når gryden med kalvespidsbrystet koger, kommes de grofthakkede grøntsager i sammen med lidt salt. Lad nu det hele simrer en times tid, husk at skumme urenheder af undervejs. Når kødet har kogt ca. 1 time, tages det op og lægges i en bradepande.

Hæld væden (fonden) fra kogningen gennem en si over i en anden gryde, grøntsagerne skal ikke bruges mere. I den nye gryde med væden koger du nu kartoflerne i 5 minutter. Herefter hælder du både væden og kartoflerne over i bradepanden til kalvespidsbrystet.

Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn og lad den blive varm. Skær de rensede porrer i aflange stykker. Skær de soltørrede tomater ud i strimler og kom begge dele i bradepanden sammen med de 100 g. grønne oliven og 2 spsk. capers, fordel det hele pænt.

Dæk så bradepanden med et stykke stanniol og sæt den i den nu 180 grader C. alm. ovn i 15 minutter. Når tiden er gået tages spidsbrystet op og skæres i pæne skiver. Smag saucen til med salt og peber, kom indholdet over i en skål og drys med det sidste af persillen og server med det samme med skiverne af kalvespidsbrystet


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (129 stemmer)

Opskriften er vist 66194 gange,
og udskrevet 2174 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Hel  -  2014-09-29 21:35:38
Brug langtidsstegning. Kødet brunes i en jerngryde. 2 dl. rødvin og 2 dl. vand salt peber tilsættes sammen med de grønsager, der kun skal give smag. Jerngryden sættes ind i ovnen ved 90 grader i 8 timer. Kødet er da på vores komfur 84 grader varmt når det tages ud. Kartofler og porer "forkoges" i mikrobølgeovnen, (kartoffelprogram på halv vægt). . Resten som opskrift.

Gudrun  -  2012-01-26 17:06:48
Jeg syntes, der er givet for høje karaktere for denne opskrift. Dels skulle porrene være kogt lidt sammen med kartofterne. Der står ligeledes at saucen skal smages til med salt og peber. For det første er der ikke tale om sauce men suppe, der skal meget andet krydderi i for at denne kan være velsmagende. Ev. finthakket ingefær og syltede peperoni.

Per  -  2010-03-07 17:08:40
Som flere andre skriver så skal den have længere tid, og hermed menes kogetiden som bør forlænges til 3-4 timer, det skal koge til kødet er mørt men uden det falder helt fra hinanden. Jeg mener ikke dette her er braiseret, men det smager ganske udemærket.

Bensus  -  2010-02-21 16:06:42
Supergod. Kødet skal koge i en til halvanden time. Skær kartoflerne i store tern og kog disse og porerne næsten møre inden de sættes i ovnen. Skær også stegen i skiver inden den anrettes på ovnfadet. Det er rigeligt med porer, beregn en pr. person.

Jørgen  -  2009-10-26 16:45:56
Skal lave det på lørdag til 9 personer, så jeg skal vel bruge omkring 2 kg kød. Kan jeg have det i en 5 liters gryde?

Inge  -  2009-09-12 14:00:59
Kan ikke forstå at du er skuffet Du må have lavet et eller andet galt. Smager helt vidunderligt er en opskrift jeg har brugt mnage gange

thomas  -  2008-09-26 08:27:54
det var godt nok skuffende.. tiden på kødet er helt ved siden af. forstår intet af den begejstning fra folk som var årsagen til at jeg lavede retten

Anne Grethe  -  2008-09-15 19:33:45
Det smagte bare helt perfekt!! det er helt utroligt! det var bare lidt surt at det tog min mand og jeg 5 timer at lave det til 10 personer, og min mand er kok!! PS. læs den igennem mange gange inden du begynder ellers går det helt sikkert galt!!!

-  -  2007-09-09 08:03:52
Super god opskrift

mums..!  -  0000-00-00 00:00:00
det smagte skide godt.. :P super... men kartoflerne og porrene skal have lidt mere....såå.. hvis tiderne på kartoflerne og porrene bliver sat lidt op. sååå... :D

  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg er i en kantine og har serveret denne ret mange gange De er vilde med denne rete 13 med pil op