Helstegt kalvemørbrad med tomatsauce og artiskok-salat

Helstegt kalvemørbrad med tomatsauce og artiskok-salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvemørbrad

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red:

Helstegt kalvemørbrad med tomatsauce og artiskok-salat, billede 4 Helstegt kalvemørbrad med tomatsauce og artiskok-salat, billede 1 Helstegt kalvemørbrad med tomatsauce og artiskok-salat, billede 2 Helstegt kalvemørbrad med tomatsauce og artiskok-salat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kalvemørbrad
 
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
500 g.tomater
50 g.soltørrede tomater
50 g.røget bacon i ca. 1 cm. tykke skiver
2 fedhvidløg
4 kvistetimian
100 g.skalotteløg
1-2 spsk.balsamico eller anden rødvinseddike
1 tsk.honning
 salt
 peber
 
500 g.små kartofler
2 spsk.olivenolie
0.5 citron
200 g.syltede artiskokker i olie (evt. artiskokker i lage på dåse)
1 bdt.rucolasalat eller portulaksalat eller anden krydret salat
1 hel parmesanost ca 50 g.
 
1 lille hvedebrød
 
Opskrift:
Brun kalvemørbraden på alle sider på en stegepande i smør og olie. Krydr med salt og peber, tag den af panden og læg den i en lille bradepande eller et ildfast fad. Sæt fadet i en 150 grader C. alm. ovn i ca 20 minutter. Bruges stegetermometer, sættes det ind i midten af mørbraden fra siden, til centrumstemperaturen er 55-60 grader for rosa eller 65-68 grader hvis mørbraden ønskes gennemstegt. Den færdigstegte mørbrad skal hvile i 20 minutter, før der skæres skiver af den på tværs af kødtrådene.

Læg de soltørrede tomater i en skål og hæld kogende vand over. Sæt en gryde over med vand. Skyl de friske tomater, skær blomsten af og lav et kryds med en skarp kniv øverst i tomaterne. Kog dem et par minutter i gryden og tag dem op, så er skindet lige til at flå af. De flåede tomater skæres i tern på ca 1x1 cm.

Skær baconskiverne i tern også 1x1 cm. og svits dem i en gryde sammen med finthakket hvidløg, finthakket skalotteløg og timianblade. Kom tomat-ternnene i den samme gryde og også de udblødte tomater, hæld vandet de har ligget i med. Lad nu tomatsaucen småkoge i ½ time, spæd evt. med lidt vand. Når den ½ time er gået, piskes saucen jævn med et piskeris og smages til med balsamico, honning, salt og peber.

Kog kartoflerne i 20 minutter i letsaltet vand. Pil dem og skær dem i små både. Del de syltede artiskokker i stykker på størrelse med kartoffelbådene. Bland en dressing af olivenolie, citronsaft, salt og peber. Skyl rucolasalaten og riv den i mindre stykker. Bland kartoffelbåde, artiskokstykker og salat sammen i en skål, hæld dressingen over og drys til sidst flager af parmesanost over.


karakterer:
Opskriften er vist 67671 gange,
og udskrevet 2004 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu