Helstegt kalvemørbrad med æblesalat

Helstegt kalvemørbrad med æblesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvemørbrad

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :


Helstegt kalvemørbrad med æblesalat, billede 4 Helstegt kalvemørbrad med æblesalat, billede 1 Helstegt kalvemørbrad med æblesalat, billede 2 Helstegt kalvemørbrad med æblesalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6-700 g.kalvemørbrad
 
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
2 madæbler
½ citron
1 dl.piskefløde
1 tsk.karry
1 salathoved f.eks. lolo bianca
2 stilkebladselleri
 salt
 peber
 
1250 g.kartofler
500 g.rodselleri
3 dl.mælk
25 g.smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Brun kalvemørbraden på alle sider på en stegepande i smør og olie. Krydr den med salt og peber, tag den af panden og læg den i den lille bradepande eller et ildfast fad i en passende størrelse. Sæt fadet i en 150 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Bruges stegetermometer, sættes det ind i midten af mørbraden fra siden, til centrumstemperaturen er 55-60 grader for rosa eller 65-68 grader hvis mørbraden ønskes gennemstegt.

Den færdigstegte mørbrad skal hvile i 20 minutter, før der skæres skiver af den på tværs af kødtrådene.

Skræl kartofler og selleri. Skær kartoflerne i halve og sellerien i mindre stykker ca. 2 x 2 cm. og kog dem i rigeligt vand i 20-30 minutter til de er helt møre.

Hæld vandet fra og purer kartofler og selleri med en pure-si eller mos dem med et piskeris. Tilsæt varm mælk til konsistensen er passende (som kartoffelmos). Kom et par smørklatter i og smag til med salt og peber.

Skær æblerne i kvarte stykker (skal ikke skrælles) og skær kernehuset væk. Skær dem herefter i tynde både. I en skål af passende størrelse kommes nu saften fra den halve citron, piskefløden og karryen. Det røres sammen og i skålen kommes nu æblebådene, skyllede findelte salatblade og tynde skiver (½ cm) af bladselleri. Smag salaten til med salt og peber.

Server nu skiver af helstegt kalvemørbrad sammen med æblesalaten og giv kartoffel-sellerimos til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (37 stemmer)

Opskriften er vist 188449 gange,
og udskrevet 6331 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Janne Bredo  -  2020-10-25 18:52:56
Uha Birthes forslag til sauce er fantastisk - tak for det ;-)

Mette Mark  -  2016-11-24 15:47:26
Perfekt at servere som gæstemiddag. Nemt og hyggeligt at tilberede, og resultatet blev modtaget med stor glæde af alle.

Naja Buhl  -  2015-11-09 18:01:29
Det ser virkelig lækkert ud. Glæder mig til at servere den for gæsterne. Hilsen Naja

Birthe  -  2012-12-30 18:57:22
Der mangler en anelse sauce, den kommer her: 1 stort hakk. skalotteløg, 1 fed hakk. hvidløg, 3 kviste timian, 1 laurbærblad, ½ fl. rødvin, ½ dl. portvin, 2½ dl. kalvefond, 25 g smør. Løgene sauteres i gryde med lidt olie el smør. Tilsæt krydderier og vinene. Reducer til 1/3. Fond tilsættes. Reduceres til en tæt blank masse. Sigtes gn. fintmasket sigte i mindre gryde, det kolde smør piskes i. Tilsæt salt og peber. Tilsæt evt. lidt gastrik. Bonne appetit!

Lillian  -  2009-01-10 10:56:41
Skal fløden piskes til salaten?

  -  2008-02-01 08:51:27
det lyder rigtigt lækker. vil prøve når mine børn kommer hjem på lørdag

  -  2007-11-24 08:41:41
super nemt- super lækkert!