Faserede skovduer med champignon fyld

Faserede skovduer med champignon fyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Skovdue - Skovduer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Faserede skovduer med champignon fyld, billede 4 Faserede skovduer med champignon fyld, billede 1 Faserede skovduer med champignon fyld, billede 2 Faserede skovduer med champignon fyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 unge skovduer
 smør/margarine til bruning
4 dl.bouillon
 
 Fyld:
100 g.smør/margarine
3 skiverfranskbrød i små terninger
100 g.grofthakkede champignoner
1 lille hakket løg
3 spsk.hakket persille
 salt
 peber
 timian
2 æg
 evt.2-3 spsk. portvin
 
 Sauce:
25 g.smør
150 g.grofthakkede champignoner
4 dl.stegesky
1-2 dl.piskefløde
 meljævning
 evt.2-3 spsk. portvin
 
Opskrift:
Tør de rensede skovduer godt af. Smelt fedtstoffet til farsen i en gryde. Kom franskbrød, champignoner løg, persille og den hakkede eller fintsnittede indmad (hvis indmad haves) i. Svits det godt sammen. Afkøl det lidt og rør krydderier, æg og evt. portvin i.

Fyld farsen i duerne og luk med kødnåle eller sy duerne sammen. Levnet fars kan smøres på brødecroutoner og sættes 10 minutter i ovnen ved 180 grader C lige før spisetid. Bruges som garniture.

Fæst duernes vinger og lår ind til kroppen og brun dem på alle sider Tilsæt det halve af bouillonen og småsteg duerne under tæt låg i 1-1/4 time. Vend dem et par gange under stegningen og tilsæt lidt mere bouillon og evt. lidt fløde.

Smelt smørret til saucen i gryden, svits svampene i det, tilsæt stegeskyen og lad det koge i 5 minutten Kom fløde i, jævn saucen let og smag den til evt. med lidt portvin.

Del duerne i halve. Tag fyldet ud så helt som muligt, skær det i skiver og læg det på fadet ved siden af duerne.

Server små, hvide kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 18086 gange,
og udskrevet 490 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-01-04 08:54:34
Prøvede denne ret i går.... den gik ren ind hos mine gæster. Jeg lavede så en waldorfsalat til. Kan varm anbefale denne opskrift.