Grillet vildsvinkølle i webergrill

Grillet vildsvinkølle i webergrill, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grillet vildsvinkølle i webergrill, billede 4 Grillet vildsvinkølle i webergrill, billede 1 Grillet vildsvinkølle i webergrill, billede 2 Grillet vildsvinkølle i webergrill, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.udbenet vildsvinekølle
2-3 fedhvidløg
1 stort bundt persille
 
 Marinade:
3 dl.olie
1 spsk.oyster sauce
1 tsk.quatre epices (four spices)
 
 Små grillede kartofler:
2000 g.nye kartofler
 salt
 peber
4 spsk.olivenolie
 
 løvstikke
 estragon
 brøndkarse
 
Opskrift:
Fyld køllen med salt, peber, hvidløg og persille og sy den sammen eller brug kødnåle.

Bland olie, østerssauce, krydderier og/eller krydderurter, salt og peber til en marinade og læg køllen heri mindst 6 timer, gerne til næste dag. Vend den ind imellem.

Fyld en Weber grillstarter med briketter og tænd. Når kullene er glødende, hældes de i Webergrillen på begge sider af en drypbakke.

Køllen placeres med sammensyningen opad på risten over drypbakken, låget lægges på og der grilles ½ time. Pensel hvert kvarter med marinaden.

Køllen vendes, pensles og der grilles med låget på i endnu ½-1 time alt efter størrelsen. Køllen skal mærkes let fast, når man trykker på den. Lad køllen hvile indpakket i ca 20 minutter, inden den skæres i skiver.


Små grillede kartofler:
Små nye kartofler skrubbes godt og vendes med olie, salt, peber, hakkede krydderurter. Kartoflerne lægges i en foliebakke som dækkes med stanniol. Bakken sættes i bunden af grillen mellem kullene, og en drypbakke sættes ovenpå til at tage safterne fra køllen.

Tips:

quatre epices (four spices)
60 g hvid peber
5 g nelliker
15 g ingefær
20 g revet muskatnød eller krydderurter som f.eks rosmarin - timian - oreganon
salt
peber


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (5 stemmer)

Opskriften er vist 85710 gange,
og udskrevet 2207 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2010-06-19 10:28:19
På billedet har vi grillet køllen til en centumstemperatur på 69 grader C, og der var kødet gennemstegt, kartoflerne fik samme tid som køllen, og de var perfekte.