Dybstegt havkat

Dybstegt havkat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Havkat - Koteletfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1000 g.filet af havkat
 
 Panering:
 Rasp
 Salt
 
 Stegning:
10 dl.fritureolie
 
 Tilbehør:
4 faste bananer
4 tomater - ikke for store
2 appelsiner
1 avocado
1 citron
 Karry
 Smør
 
 Ovnstegte kartofler:
700 g.kartofler
20 g.smør
 Paprika
 
 Marinerede majs:
3 spsk.sukker
1 dl.olivenolie
1 dl.eddike
 
 Pynt:
1 bdt.persille
 
Opskrift:
Marinerede majs:
Marinerede majs skal forberedes ca. 2 timer inden serveringen, da de skal trække i lagen. Sukker smeltes i kogende eddike og afkøles. Olivenolie samt lidt salt tilsættes. De frosne majs hældes i og trækker et par timer i marinaden.

Ovnstegte kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Skiverne lægges taglagt i et smurt ildfast fad og drysses med lidt salt, peber og paprika. Smørret smeltes og hældes over. Fadet sættes i en 200 varm ovn, kartoflerne skal stege 50-60 minutter.

Friturestegt havkat:
Fritureolien sættes over, når den syder om en tændstik, er den varmet op. Fiskefileterne vendes i rasp blandet med ca. 1 tsk. salt. Fileterne frituresteges, til fisken er gylden og mør. De kan holdes varme i ovnen. Tomaterne dyppes hele i den kogende olie i ca. 1 minut, herefter er de klar til servering.

Fyldte avocado:
Avocado deles og dryppes med citronsaft og en anelse salt. Majsen hældes i en sigte til afdrypning og fyldes derefter over i avocadoerne. Pynt med lidt persille.

Karrystegte bananer:
Bananerne skrælles og dryppes med citronsaft. Smelt 20 gr. smør på en pande og steg bananerne ca. 1½ minut på hver side. Der drysses lidt karry over, så bananerne opnår en smuk farve og en dejlig smag.

Anretning:
Når kartoflerne er færdigstegte, anrettes fiskene på et fad med banan, tomat og appelsiner skåret i tykke skiver. Avocadoerne serveres for sig selv.

karakterer:
Opskriften er vist 19238 gange,
og udskrevet 189 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-09-16 11:22:03
lidt-meget besværlig, afprøver ikke, da jeg alligevel ville undlade majs, og vil hellere have friskkogte kartofler, end de foreslåede fedtkartofler til en fisk, med friturefisken.