Dybstegt marineret tofu

Dybstegt marineret tofu, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Tofu

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
440 g.tofu naturel, skåret i små tern
1 spsk.ingefærpulver
1 spsk.ekstra jomfruolivenolie
1 spsk.tørret chili, stødt
1 spsk.ekstra jomfruolivenolie
2 spsk.tamari
3 fedøkologisk hvidløg, knuste og finthakkede
1 spsk.ekstra jomfruolivenolie
5-6 dl.koldpresset sesamolie
 fin havsalt
 friskkværnet sort peber
 tamari
 brun riseddike
 
 Salat
1 økologisk agurk, skåret i tynde strimler
2 økologiske gulerødder, strimlet med en tyndskræller
1 økologisk rødbede, skåret i grove tern
1 økologisk fennikel, skåret i papirtynde skiver
1 spsk.friskpresset økologisk citronsaft
 fint havsalt
 friskkværnet sort peber
 
Opskrift:
Pisk ingefærpulver og ekstra jomfruolivenolie sammen i en lille skål og vend 1/4 af tofuen deri.

Pisk tørret chili og ekstra jomfruolivenolie sammen i en lille skål og vend 1/4 af tofuen deri.

Kombiner ægte tamari og 1/4 af tofuen i en lille skål.

Pisk hvidløg og ekstra jomfruolivenolie sammen i en lille skål og vend det sidste tofu deri.

Lad tofuen marinere 1 time i køleskabet.

Skrab marinaden af tofustykkerne.

Varm sesamolien op i en wok og dybsteg tofustykkerne 3-4 minutter til de er gyldenbrune. Tag dem op af olien og lad dem dryppe af på en rist eller et stykke køkkenrulle.

Salat :
Vend agurk, gulerødder, rødbede, og fennikel i citronsaft, havsalt, og friskkværnet sort peber.

Server tofu med de friske grøntsager samt en skål ægte tamari og en skål brun riseddike til at dyppe i.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (36 stemmer)

Opskriften er vist 30218 gange,
og udskrevet 413 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Karina  -  2011-04-16 21:20:36
Jeg skulle lave noget med tofu og faldt over denne opskrift. Den lød ok og jeg prøvede den af. Min vegetar-gæst syntes ganske godt om retten, men jeg var ikke særligt imponeret. Tofu er nok ikke lige min kop te. Synes at karakteren 9 er lige vel høj og vil ikke anbefale opskriften til andre førstegangs tofu-spisere.