Dybstegt kylling med sojasauce

Dybstegt kylling med sojasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :



Ingredienser:
250 g.kyllingebryst / Kyllingefilet
 
0.5 citron
0.5 dl.sojasauce
0.25 dl.eddike
 
 salt
 peber
 
1 æg
0.5 dl.hvedemel
0.5 dl.maizenamel
 
 olie til stegning
 
2 spsk.sukker
0.5 tsk.salt
0.5 dl.hønsebouillon
0.5 spsk.tomatpure
 
Opskrift:
Skær kyllingekødet ud i store tern. Pisk saften fra en citron, soya og eddike sammen og hæld marinaden over kødet. Lad kødet trække i marinaden i mindst 30 minutter. Lad det derefter dryppe af og gem resten af marinaden til saucen.

Pisk æg, hvedemel og maizenamel sammen til en tyk dej og vend kødet heri. Frituresteg kødstykkerne i rigelig, varm olie, til de er lysebrune og sprøde.

Kom marinaden, sukker, salt, hønsebouillon og ketchup i en gryde og bring det langsomt i kog under omrøring. Lad saucen koge for svag varme og jævn den eventuelt med lidt maizenamel.

Dyp de stegte kyllingestykker i den varme sur-sød sauce, efterhånden som de spises.

Forslag til tilbehør:
Ris og en god salat

Tips:

i stedet for kylling kan anvendes kalkunfilet


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (6 stemmer)

Opskriften er vist 24608 gange,
og udskrevet 421 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Bente  -  2018-11-16 12:07:54
Saucen er virkelig god.