Rådyrkølle a'la Skovbrugerfesten

Rådyrkølle a'la Skovbrugerfesten, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Jagtforeningen ved Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole

Indsendt :


Rådyrkølle a Rådyrkølle a Rådyrkølle a Rådyrkølle a
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 udbenet kølle
200 g.bacontern
 enebær
 timian
 peber
 stege snor
 
 Vildtsovs:
5 dl.vildtfond
100 g.danablue
100 g.ribsgelé
 nogetportvin
 maizena
 farve
 salt
 
Opskrift:
Udben køllen hvis dette ikke er gjort. Det behøver ikke at være superpænt, da den skal snøres.

Kom bacon inden i køllen, og krydr med enebær, timian, og peber. Luk køllen, og snør den med snoren.

Placer den i et fad med en smule vand i bunden.

Steg køllen i ovnen ved 165 grader C. alm. ovn i ca 90 minutter. Brug et stegetermometer, og steg den som roastbeef, det er den nemmeste måde at gøre det på.

Skæres i tynde skiver.

Serveres med Vildtsovs og kartofler. Nogle sværger til at der også skal være bønner(haricots verts)..


Sauce:
Bring fonden i kog Smelt osten og geléen i Lad simre i et par minutter Tilsæt kulør Tilsæt et squiz portvin. Smag til med salt.

Jævn med maizena hvis nødvendigt. Alternativt kan man koge sovsen ind, men det giver en meget kraftig smag, og ikke så meget sovs.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (12 stemmer)

Opskriften er vist 64975 gange,
og udskrevet 3176 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Rune  -  2014-11-22 11:31:42
Supergodt koncept med bacontern i. Vil dog anbefale at den kommer op på 70 grader fremfor roastbeef på ca 62.

M Bruun  -  0000-00-00 00:00:00
fantastisk lækker