Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Vildand med ristede svampe

Vildand med ristede svampe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Vildand - Vildænder

Ukendt oprindelseslandKilde : Hørsholm og omegns jagtforening

Indsendt :



Ingredienser:
2 vildænder
50 g.smør
4 spsk.olivenolie
1 bdt.persille
4 enebær
2 fedhvidløg
2 skiverbacon
1 dl.portvin
8 dl.vildtfond brug evt. Oscars andebouillon
8 skalotteløg
1000 g.aspargeskartofler
2 dl.piskefløde
1000 g.Carl Johan svampe - eller
250 g.østershatte
250 g.markchampignon
500 g.champignon
2 tsk.ribsgele
 salt
 peber
 hakket timian og persille
 
Opskrift:
Skyl ænderne ind- og udvendig og tør dem i køkkenrulle.

Ænderne brunes i halvdelen af smør og olie. Tages op og fedtstoffet hældes fra.

Klip persillen groft. Hak hvidløg og enebær. Skær baconskiver i grove tern. Det hele steges i smør og olie ved høj temperatur og krydres med salt og peber.

De pillede kvartede skalotteløg tilsættes og sauteres let.

Portvin og vildtfond tilsættes og koges godt igennem. Ænderne lægges tilbage i gryden og steger under låg i ca. ½ time, hvorefter de tages op og hviler med brystet nedad i ca. 20 min..

Saucen tilsættes fløde og reduceres til det halve. Smat til med salt og peber og jævn evt.

Bryst og lår skæres fra skroget og kødet opvarmes i saucen.

Svampene ristes på en meget varm pande, uden fedtstof. Smag til med salt og peber og lidt hakket timian og persille.

Servér med aspargeskartofler der efter pilning vendes i smør på panden lige inden serveringen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 15947 gange,
og udskrevet 597 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu