Blomme crumble

Blomme crumble, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandKilde : Hørsholm og omegns jagtforening

Indsendt :      Red:

Blomme crumble, billede 4 Blomme crumble, billede 1 Blomme crumble, billede 2 Blomme crumble, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
80 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 skiver Hvidt brød uden skorpe 1 skive toastbrød vejer ca. 30 gram.
150 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
150 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
175 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1 nip Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fyld:
500 gram Blommer, friske udstenede En udstenet blomme vejer ca. 35 gram
4 spsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 håndfuld Pinjekerner 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Fadet:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Tænd ovnen på 175 grader C. alm. ovn.

Kom alle ingredienserne til dejen i foodprocessoren og kør dem til en smuldrende masse.

Skyl, tør og halver blommerne. Fjern stenene, læg blommerne i en skål og drys dem med sukker, vend blommerne rundt så sukkeret er fordelt godt på blommerne.

Smør et ildfast fad med smør og drys med sukker. Hæld blommerne i fadet og smuldr dejen hen over. Drys med pinjekerner og lad kagen bage 3 kvarter til 1 time.

Server den lun, med let pisket fløde.


karakterer:
Opskriften er vist 94503 gange,
og udskrevet 2738 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14842 (3533 kcal)
KJ pr. Portion 14842 (3533 kcal)
Vægt ialt 1171 gram
Vægt pr. Portion 1171 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1267 KJ (301 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 17.5 gram
Kulhydrat 33.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jørn  -  2010-11-13 15:49:15
Inspireret af kommentarerne og en rest rå marcipan brugte vi flg: 80 g mel, 50 g havregryn, 200 g marcipan, 10 mandler (til pynt), 100 g sukker, 125 g margarine, vanille, salt. Til kagen serverede vi græsk youghurt rørt med vanille. Det smagte godt :-)

Karina Baagø  -  2010-11-05 14:08:02
Rigtig lækker kage! Men der er rigeligt med fedt og sukker i efter min smag. Jeg hakkede mandlerne groft, hvilket resulterede i at de blev lidt som brændte mandler.

Louise  -  2010-08-10 23:33:12
Super god kage, har dog kun puttet 110 gr mandler i og ingen brød i men erstattet det med ca. 50 gr havregryn. Smager super godt.

Familien der elsker Blommekage  -  2008-09-07 18:11:15
MUMS :D det er en dejlig opskrift. Den er verd at prøve i sær hvis man har nogle blommetræer udenfor. så kan man jo lige så godt å brugt dem på en lækker kage.

Kage  -  2008-08-21 15:36:30
Lidt mere smuldredej ville være en god ide. Ellers lækker og nem opskrift!

Per  -  2007-08-12 20:26:16
Dejen blev lidt for fedtet/fast så man kan måske nøjes med 125-150 g. smør.

Per  -  2007-08-11 14:51:23
Jeg brugt nogle ret store blommer, så jeg valgte at skære dem i kvarte i stedet for halve.

  -  0000-00-00 00:00:00
Den smager fantastisk godt. Kan erstattes med rabarber (og et drys maizena)