Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hybenmarmelade 02

Hybenmarmelade 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Bær - Hyben

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Bamse

Indsendt :


Hybenmarmelade 02, billede 4 Hybenmarmelade 02, billede 1 Hybenmarmelade 02, billede 2 Hybenmarmelade 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Hybenskaller (renset vægt) Hyben svinder med ca 50% ved rensning.
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Atamon, flydende
   
Opskrift:
Skyl frugterne i koldt vand, klip blomst og stilk af, halver frugterne og skrab kernerne ud med en teske.

Kom hybenskallerne i en gryde, tilsæt vand og citronsaft, flæk vanillestangen og skrab kornene ud, (gem dem) kom den tomme vanillestang i gryden, bring den i kog og lad hybenfrugterne koge ved svag varme og under låg et kvarters tid, de skal næsten være møre.

Tilsæt sukkeret under omrøring og lad marmeladen koge færdig under låg og ved svag varme et kvarters tid, frugterne skal være helt møre, rør vanillekornene i, tilsæt Atamon.

Fjern vanillestangen og skum marmeladen, hæld på rene glas og bind straks.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hybenmarmelade

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (27 stemmer)

Opskriften er vist 93893 gange,
og udskrevet 2099 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10231 (2436 kcal)
KJ pr. Portion 10231 (2436 kcal)
Vægt ialt 1790 gram
Vægt pr. Portion 1790 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 571 KJ (136 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 34.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2016-08-03 22:25:02
Hvorfor skal man gemme frøene ?

Inge Sønderskov  -  2016-07-30 12:51:15
Mindre sukker fremhver bærsmag.

Torben  -  2012-09-17 21:15:42
1½ kg er det rensede eller urensede bær?

Heidi  -  2009-08-04 15:41:44
Det er en nem opskrift, men det tager dog sin tid og ordne bærene. smager godt og friskt(;

Anonym  -  2008-08-04 12:37:57
Den er virkelig god!!